Lice davası İzmirde başladı

Licede 1993te Tuğgeneral Bahtiyar Aydının da aralarında bulunduğu 16 kişinin öldüğü olaylarla ilgili iki kişinin yargılamasına başlandı.

 Lice davası İzmirde başladı
1.04.2015 - 13:34
1059

 

Lice'de 1993'te Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin öldüğü olaylarla ilgili iki kişinin yargılamasına başlandı. Davaya, 2007'de İzmir'de oğlu Baran Tursun polis tarafından öldürülen Mehmet Tursun da müdahil oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Eşref Hatipoğlu ve Tünay Yanardağ, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmazken, avukatları Hikmet İşler ve Mehmet Eren Turan ile müştekiler ve avukatları hazır bulundu. Olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları da duruşmayı izledi.

İzmir'de 2007 yılında polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun, olaylar sırasında Lice'deki evi yakıldığı için davaya müşteki olarak katılma talebinde bulunundu. Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür talebi kabul etti.

Duruşmaya, katılma taleplerinin alınmasıyla devam edildi. Müdahil avukatları yaklaşık bin 500 kişinin katılma talebinde bulunacağını, bunu dilekçeyle mahkemeye sunacaklarını söyledi.

İddianame ve davanın geçmişi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili sanıklar Eşref Hatipoğlu ve Tünay Yanardağ hakkında, "Taammüden öldürme", "Halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik", "Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Güvenlik gerekçesiyle daha önce Eskişehir'e nakledilen dosya bu kentte TMK ile görevli mahkeme olmaması nedeniyle Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne geri gönderilmiş, Yargıtay davanın İzmir'de görülmesine karar vermişti. İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanılan davanın ilk duruşmasında, sanık avukatının talebi üzerine "soruşturma izni alınması" için yargılama durdurulmuş dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderilmiş, HSYK "soruşturma izni verilmesi"ne gerek olmadan yargılamanın yapılabileceği yanıtını vermişti.

CNN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums