Demirtaş: Hükümet Erdoğanın tavrını diskalifiye etti

HDP Eşbaşkanı Demirtaş hükümetin izleme heyetini tartıştığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanının bu konudaki tavrını hükümet diskalifiye etmiş görünüyor" dedi.

Demirtaş: Hükümet Erdoğanın tavrını diskalifiye etti
24.03.2015 - 11:57
1337

HDP Eşbaşkanı Demirtaş hükümetin izleme heyetini tartıştığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki tavrını hükümet diskalifiye etmiş görünüyor" dedi.

 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olumlu bakmadığını söylediği ve hükümet ile gerginliğe neden olan izleme heyeti tartışmalarını değerlendirdi.

Avrupa'da uyrdu aracılığıyla yayın yapan Med Nuçe kanalına konuşan Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında "köklü kırılma" olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında danışıklı dövüşün bir plan program içinde sürdürüldüğünü düşünmedik değil. Köklü bir kırılma yaşanıyor. Başbakan ve ekibi çözüm sürecindeki, İmralı’ya giden ekip tartışmalara hâkimler. Gözlemci heyet bir sonraki ziyarete gidecekti. Varılan mutabakat ile gözlemci heyetin gitmesi konusunda mutabakata varıldı. Ama Cumhurbaşkanı 10 maddeye de, gözlemci heyetine, hepsine karşı olduğunu ifade etti. Ayrı açık bir duruş söz konusu. Çok danışıklı yapılma hali yok. Çokbaşlılık ve çokseslilik, kendileri arasındaki bu tartışma, kimi muhatap alacağımız konusunda kaos ortaya çıkarıyor. ‘İki maymunu oynuyorlar’ desem yanlış olmaz. Cumhurbaşkanı'nın dediği mi egemen olacak, önümüzdeki günlerde gözlemci heyeti İmralı heyeti ile giderse her şey ortaya çıkacak. Hükümet izleme heyetini tartışıyor; Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki tavrını hükümet diskalifiye etmiş görünüyor. Hükümet izleme heyetini oluşturursa görüşmeler devam eder. Biz ‘çözüm krizinin’ olmaması için çaba harcarız. Ama AKP’nin krizi kendi aralarındaki sorundur. Çözmezlerse de Türkiye için belki de hayırlı olur."

Erdoğan ile Davutoğlu yüz yüze görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü Ukrayna'ya giderken havalimanında izleme heyetine olumlu bakmadığını açıkladı. Erdoğan'ın bu sözlerine bir gün sonra Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç sert bir tonla cevap verdi; "Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi düşünceleri, hissi beyanları" dedi. Arınç eleştirilerini Pazar günü de sürdürerek, "Cumhurbaşkanı'nı seviyoruz, gücünü biliyoruz ama unutmayın, bu ülkede bir hükümet var" dedi.

Pazartesi günü ise, hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı tarafından Erdoğan ile Davutoğlu'nun İstanbul Kısıklı'da Cumartesi akşamı yüz yüze görüştüğü kamuoyuna duyuruldu.

Arınç akşam saatlerinde Bakanlar Kurulu çıkışında yaptığı açıklamalardan Başbakan Davutoğlu'nun bilgisi olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums