Bahçeli: Derhal ve acilen hükümet kurulmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Türkiye, derhal ve acilen güçlü bir hükümete kavuşmalıdır." dedi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, koalisyon için şartlarını bir kez daha sıraladı.

Bahçeli: Derhal ve acilen hükümet kurulmalı
9.07.2015 - 14:13
1192

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Türkiye, derhal ve acilen güçlü bir hükümete kavuşmalıdır." dedi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, koalisyon için şartlarını bir kez daha sıraladı.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı'nın bugün kendisine koalisyon kurmak için görevlendirme yapmasını beklediğini açıklamasından kısa bir süre sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaptı. Partisine ana muhalefet görevi düştüğünü söyleyen Bahçeli, "Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yoktur." dedi. 

"Derhal ve acilen diyalog ve mutabakat zeminleri oluşturularak Türkiye güçlü, atılımcı, katılımcı ve icraata odaklı bir hükümete kavuşmalıdır. Meseleyi dar kalıplara, ideolojik beklentilere ve çıkar hesaplarına endeksleyenler geleceğimizi riske atacaklarını unutmamalıdır." 

'PKK kendisini lağvetmeli'

"Blok siyaseti" tartışmalarına da değinen MHP Genel Başkanı, gerek koalisyon arayışları gerekse HDP özelinde partisinin durduğu yerin net olduğunu belirtti. Bu kapsamda partisinin talep ve beklentilerini sıralayan Bahçeli'nin ilk beklentisi PKK'nın kendisini lağvetmesi. 

"Örgüt militanları silahlarıyla birlikte güvenlik güçlerine teslim olmalı, bu silahlar devlet envanterine kaydedilmelidir. Teslim olan teröristler arasında suça karışanların Türk adaletine hesap vermeleri kesin olarak temin edilmelidir. HDP ise terörle arasına muğlak değil, mutlak bir mesafe koyduğunu söz ve davranışlarıyla ortaya koymalıdır. İlaveten Anayasa’nın ilk dört maddesine uygun olacak şekilde, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne dürüstçe bağlı ve sadık olduğunu gösterecek yürekliliği sergileyebilmelidir. Bunlar gerçekleştikten ve HDP’nin Siyasi Partiler Kanununa muhalif vasfı törpülendikten sonra meşruiyetinin önünde herhangi bir engel kalmayacaktır."

'Demokratik kazanımlar devat ettirilmeli'

"AKP iktidarı döneminde elde edilmiş demokratik kazanımlar pek tabii ki devam ettirilmelidir." diyen Bahçeli, hukuk devletinin her yönüyle işletilmesi gerektiğine vurgu yaptı, Oslo ve İmralı'da yapılan müzakerelerin, anlaşmaların ve verilen sözlerin eksiksiz açıklanması gerektiğini belirtti. 

MHP Genel Başkanı, Türkiye'nin huzur ve sukûnetinin ise etnik ve mezhep temelli kışkırtılan kutuplaşma ve kamplaşmanın kesilmesiyle mümkün olduğunu ifade etti. "Kürt kökenli kardeşlerimiz Türk milletinin yeri dolmayacak değer ve emanetleridir" diyen Bahçeli, Anayasa vurgusu yaptı. 

"Anayasa’nın ilk dört maddesinde anlam ve hükmünü bulan milli değerlerden, yine Anayasa’nın 66’ıncı maddesinde tarif edilen vatandaşlık tanımından caymak, bunlara sıcak bakmak, bu minvalde gizli ittifaklar aramak gafletten öte ihanettir."

MHP lideri açıklamasında 17-25 Aralık vurgusu da yaptı. "Siyasi yük ve dayatmalardan kurtulmuş bir adalet mekanizmasının" telkin ve yönlendirmelere kapalı çalışmasını durumunda Türkiye'nin soluk alacağını belirten Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın çizdiği sınırlarda hareket etmesi gerektiğini de belirtti. MHP Genel Başkanı, bu maddelerin "hürmetle beraber riayet ve refakat" görmesi durumunda partisinin Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık yaşamaması için beklenilen fedakârlıkları çekinmeden göstereceğini ifade etti. 

Kaynak: Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums