Davutoğlu: Sürecin muhatabı gözden geçirilecek

Başbakan Davutoğlu, "HDP, İmralı, Kandil arasında zikzaklar var" dedi, genel seçimlerden sonra çözüm süreci görüşmelerini kiminle sürdüreceklerini gözden geçireceklerini söyledi.

Davutoğlu: Sürecin muhatabı gözden geçirilecek
31.05.2015 - 21:35
1062

Başbakan Davutoğlu, "HDP, İmralı, Kandil arasında zikzaklar var" dedi, genel seçimlerden sonra çözüm süreci görüşmelerini kiminle sürdüreceklerini gözden geçireceklerini söyledi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, ziyaret için gittiği Diyarbakır’da Habertürk televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. HDP’nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimi’ne parti olarak girmesinin PKK'nın İmralı'da cezaevinde bulunan lideri Abdullah Öcalan’a rağmen yapıldığı iddiasına yanıt veren Davutoğlu, “Devlet mahremiyeti var, bu yüzden detay vermeyeceğim. Bir tarafta pozisyonu net olan taraf var, bu biziz. Bir de HDP, İmralı, Kandil arasında zikzaklar var. Seçim hususunda da sürecin gidişatını etkileyen ayrılıklar var. Seçimden sonra kimle görüşmeye devam edeceğimizi masaya koyacağız. 8 Haziran'dan sonrası kimi muhatap alacağımızı gözden geçireceğiz” diye konuştu.

Davutoğlu şöyle devam etti: 

“Demirtaş’ın ağzından ‘Silahlı mücadelenin bitmesi lazım’ diye bir şey duydunuz mu? Bizim için kilitlenen nokta şurası: Silahlar bırakılacak mı, bırakılmayacak mı? ‘7 Haziran’da barajı aşarsam ne âlâ, aşmazsam çatışırım’ gibi bir yaklaşım kabul edilemez.”

‘HDP örgüt baskısını teşvik ediyor’

Davutoğlu, bugün devlet baskısından ziyade örgüt baskısının bölgeye hâkim olduğunu söyledi:

“EMASYA protokolünden JİTEM’e, olağanüstü hâli de biz kaldırdık. Devlet baskısından bugün kimse bahsedemez. Alanda tahakküm kurmaya çalışan örgüt baskısından herkes bahseder. HDP bunu teşvik ediyor, buna göz yumuyor."

Demirtaş’a çağrı: Yapsın gereğini!            

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AK Parti’ye yönelik saldırıları kınamadığını söyleyen Davutoğlu, “Evvelsi gün bizim mitingimize katılan 3 kızımıza HDP bürosunda saldırıda bulunuldu. Demirtaş’a çağrıda bulunuyorum, yapsın gereğini. Van’da, Batman’da, Siirt’te HDP’liler adaylarımıza saldırdı, yapsın gereğini. Şırnak’ta hangi partiden olduğu önemli değil, 2 can gitti. Demirtaş’a da talimat veren yerler var. Onun için doğuda başka, batıda başka konuşuyor. Cemil Bayık çıktı, açıkça tehdit ediyor. ‘Ya HDP’ye oy verirsin, ya da sonuç iyi olmaz’. Ne demek sonuç iyi olmaz” dedi.

‘AK Parti’nin Kürt temsili HDP’den az değil’

Davutoğlu, AK Parti dışındaki partilerin Irak’taki Kürt, Sünni ve Şii bölgeleri gibi kendi bölgelerini kurmaya çalıştığını söyledi:

“Güneydoğu Anadolu’nun sadece HDP’ye kalmasını istiyorlar. MHP de istiyor ki, İç Anadolu Bölgesi kendilerine kalsın. CHP de İzmir’in kendisinde kalmasını istiyor. Bu Irak modelidir. Biz bu oyunu bozuyoruz. Hepsi kendi mahallesini kurmaya çalışıyor. AK Parti kimlik değil, birlik siyaseti yapıyor. Bizdeki Kürt temsili HDP’den daha az değil.”

Davutoğlu, Diyarbakır Cezaevi hakkındaki soruyu yanıtladı:

“Ankara’da da Mamak ve Ulucanlar cezaevleri var. Oranın adı tek parti zulmü yaşandığı için Ulucanlardır. Mamak’ta ve İstanbul Metris’te de 12 Eylül’ün izleri var. Diyarbakır Cezaevi, son derece büyük acıların yaşandığı bir kesit. Şu veya bu kesimle sınırlı değil. Mamak’ta da Muhsin Yazıcıoğlu işkenceler gördü. 28 Şubat’ta psikolojik işkence devam ediyor.

Buralar, AK Parti’nin karşı zihniyetini temsil eden tek tipçi anlayışın sembolü. İşkenceler tarih oldu. Türkiye şu an tek bir işkence kaydı bile geçmeyen bir ülke.”

Kaynak: Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums