Demirtaştan Erdoğana : Onun arzuladığı şey buydu

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP teşkilat binalarındaki patlamaları kınamayan Cumhurbaşkanı Erdoğanı eleştirdi: Tarafsız cumhurbaşkanı olayı kınamış, geçmiş olsun demiş değil. Onun arzuladığı şey buydu.

Demirtaştan Erdoğana : Onun arzuladığı şey buydu
19.05.2015 - 15:13
1731

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP teşkilat binalarındaki patlamaları kınamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi: Tarafsız cumhurbaşkanı olayı kınamış, geçmiş olsun demiş değil. Onun arzuladığı şey buydu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Adıyaman mitinginde konuştu. Demirtaş, konuşmasının çoğunluğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Dün Adana ve Mersin’deki HDP binalarındaki patlamaların kendilerine yönelik bir provokasyon olduğunu söyleyen Demirtaş, Erdoğan’ın henüz kınamada bulunmadığını söyledi:

“Ellerindeki bütün baskı imkânlarını sonuna kadar kullanıyorlar Dün Adana ve Mersin’de parti teşkilatlarımız bombalandı. Adaylarımız o saatte toplansaydı, pek çok milletvekili adayımızı ve yöneticimiz yaşamını yitirebilirdi. Olayın üzerinde 24 saat geçti. Tarafsız cumhurbaşkanı olayı kınamış, geçmiş olsun demiş değil. Onun arzuladığı şey buydu; HDP için şiddet ve çatışma algısı yaratmaktır. Demek ki sen HDP’lilerin cumhurbaşkanı değilsin. Biz böyle bir cumhurbaşkanını görmek istemiyoruz. Başkan da yaptırmayacağız. Ne başkanlık görebilirsin, başkanlık sistemi kurabilirsin.

Hiç kimse aramızı bozamayacak. Şimdiye kadarki provokasyonların nedeni, Türk-Kürt çatışması çıkartmaktı. Ağrı’da, Adana’da, Mersin’de ve neredeyse Türkiye’nin tamamındaki parti teşkilatlarımıza yaptıkları saldırıların nedeni buydu.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü saldırıyı kınamıştı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, dün saldırının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında saldırıyı kınamıştı. Kalın, "Adana HDP İl Başkanlığı ve Mersin'de ilçe başkanlığına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Türkiye'de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, bütün siyasi partilere yapılmıştır" demişti. Ancak Erdoğan'dan saldırıyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

‘Kobani düşmedi ama AKP düşecek’

Demirtaş, Erdoğan’ın ‘Kobani düştü düşecek’ demesini hatırlattı. “Kobani düşmedi ama AKP düştü düşecek. Beslediğiniz o tecavüz ordusu, IŞİD barbarları Kobani’de perişan oldu. Seninkiler orada düştü, inşallah burada da sen düşeceksin” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Erdoğan’ın devlet imkânlarıyla Türkiye’nin farklı kentlerinde konuşma yapmasını eleştirdi:

“Devletin sizin paralarınızla seçim kampanyası yürütülmesi başlı başına suç ve günahtır. En fazla bunu yapan ‘tarafsız’ cumhurbaşkanıdır. Meydanlara çık ki, Türkiye yalancı görsün. Kendi paranla meydanlara çık ama bizim paramızla çıkma. Cumhurbaşkanı olman, anayasayı tanımama yetkisi vermez. Suç işliyor, kul hakkı yiyorsun. Bütçe parlamentoya geldiğinde bunun hesabını soracağız.”

‘Müslüman’a kâfir diyen dinden çıkar mı, çıkmaz mı?’

Demirtaş, Erdoğan’ı eleştirirken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan makam aracı hakkındaki tartışmalara da değindi:

“İnancımızı, imanımızı, dinimizi meydanlarda yuhalatanlara cevap verilmesi lazım. Bu ülkede herkesin inancı kendinedir. Ben de elhamdülillah Müslüman evladıyım. Bizim için ‘Bu kâfire, Zerdüşt’e ders verecek misiniz?’ dediler. Diyanet İşleri Başkanı, artık Mercedes’in de var, hidayete ermişsindir: Bir Müslüman’a kâfir diyen dinden çıkar mı, çıkmaz mı? Kuran-ı Kerim siyasete malzeme olsun diye indirilmedi. Kuran-ı Kerim’e elinde sallayıp kürsüye fırlatmak nedir, 7 Haziran’da göreceksin. Öbür dünyadaki cezanı Allah bilir.

Para sayma makinalarının, ayakkabı kutularının tartışmasını bile kendinize zul göreceksiniz, diğer yanda dini siyasete malzeme edeceksiniz. Allah’tan başkasının önünde eğilmeyenlerin gerekli dersi vermesi gerekiyor.”

 ‘Davutoğlu da HDP’ye oy verecek’                                                 

HDP Eş Genel Başkanı, AK Parti lideri Davutoğlu’nun da kendilerine oy vereceğini iddia etti:

“Her gün onun öfkeli suratını görmekten bıkmış olanlar, gelin 7 Haziran’da HDP’ye oy verin, gerisini bize bırakın. İnanıyorum ki, Davutoğlu’nu da ikna edeceğim, HDP’ye oy verecek. Şimdi bize kulak vere vere kararsız oldu. 20 günde HDP’li yapacağız onu. Diyorum ki, başbakan olma ihtimalin yok. Ağız tadıyla iki gün başbakanlık yaptırmadı. HDP’nin barajı aşması dışında başbakanlık şansın yok. Gel, HDP’ye oy ver, bu zulümden sen de kurtul!”

Kaynak: Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums