İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine taşlı saldırı

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da Millet İttifakı için yaptığı mitinge bir grup sopa ve taşlarla saldırdı. Miting; İmamoğlu'nun konuşma yaptığı esnada atılan bazı taşların meydandaki vatandaşlara ve kürsüdeki kişilere gelmesi üzerine erken bitirildi. İmamoğlu, "Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz" derken, İmamoğlu'nun seçim otobüsünün camları kırıldı. Mitingin yapılacağı meydana sabah saatlerinde AK Partili Erzurum Büyükş

İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine taşlı saldırı
7.05.2023 - 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
427

İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da Millet İttifakı için yaptığı mitingine taşlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Erzurum'da İmamoğlu'nun katılacağı Millet İttifakı mitingine otobüslü engel  - Yeni Mesaj

Miting alanının öğlen saatlerinde belediye otobüsleriyle işgal edilmesinin ardından gergin başlayan mitingde konuştuğu sırada İmamoğlu’na taşlı saldırı yapıldı.

Bir süre otobüsün üzerinde konuşan İmamoğlu daha sonra otobüsün içine geçti. Atılan taşlar nedeniyle meydandaki bazı vatandaşlar yaralandı.

Olay sırasında İmamoğlu şunları söyledi:

“Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar.”

“Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun.”

“Olayları seyreden polisler biz de sizleri seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz.”

“Polisler burada yaralanan vatandaşlar var siz seyrediyorsunuz. Erzurum valisi, Belediye başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz.”

Saldırıların devam etmesi üzerine İmamoğlu’nun bulunduğu otobüs meydandan ayrıldı.

Otobüse saldırmaya çalışanlara ise polis ekipleri TOMA’lar ile müdahale etti.

Erzurum'da İmamoğlu mitingi sırasında otobüse taşlı saldırı

Saldırılar sonucunda İmamoğlu’nun seçim otobüsünün camlarının kırıldı.

Resim

“Erzurum’dan ayrılmıyorum, Vali’den açıklama bekliyorum”

Olayın ardından açıklama yapan İmamoğlu, Erzurum’dan henüz ayrılmadığını ve Erzurum Valisi’nden açıklama beklediğini söyledi:

“İki gün öncesinden itibaren çağrılar yapıldı. Gün içerisinde biz hem Sivas’ta hem de Çorum’da miting yaptık sonra Erzurum’a geldik. Büyükşehir Belediyesi, büyük bir nezaketsizlik göstererek 40-50 tane otobüsü yığarak nezaketsizlik yaptı. Sonra Vali ile irtibat kuruldu. Vali’nin aynen ifadesi söylüyorum: ‘5 bine yakın polisimiz de gerekli tedbirler alınmıştır hiçbir sorun yok zaten otobüsler de yerinde çekiliyor’ demiştir. Akabinde havalimanında karşılamayla beraber konuşmayı yapacağımız alana vardık.

“Bu esnada orada biriken bir kalabalığın olduğunu gördük. Biz Erzurum’da vatandaşa seslenecektik. Bir baktık her yerden taş yağıyor. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Orada TOMA var. Taşlar alınıyor, bize taşlar atılıyor. Biz otobüsün üstüne çıktık, bize taşlar atılıyor. Yapılan müdahaleyle beraber 5’inci dakika konuşmamı kestim. Bize atılan taşlar bizim üstümüzden insanların üstüne düştü 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği girince vatandaşlar da çekilmeyince vatandaşları uyardım.

“Polisleri uyardım müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım ve akabinde arabayla oradan ayrıldım. Arabamızın camlarını ve müdahaleyi görüyorsunuz. Zaten olay tamamen orada. Bir tarafta iki yüz kişiyi geçmez, -ben kalabalığı bilirim- bir tarafta da iki yüz kişilik AK Partili olduğu söylenen bir grup vardı. Ne onlar AK Partili ne diğerleri ülkücü.

“Seçime giderken ortaya konan bu davranın biçimi kabul edilemez. En geç 20 dakika içinde oradaki inşaların can güvenliğini sağladık diye bir açıklama yapılana kadar bekleyeceğim. Gerekirse yaralıları ziyaret edeceğim. Erzurum’a yakışmayan bir vali ve yönetim. Bu iradenin tepesinde kim varsa İçişleri Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na kadar sorumludur. Yaralılar hakkında bilgi almadan Erzurum’u terk etmeyeceğim. Elinde Türk bayraklarıyla milli duyguları en üst seviyede olan insanlıları taşlatan bir anlayış bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır buna karşı mücadelemiz devam edecektir.”

 

Editör: N. Cingirt

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Gakkoş
    Gakkoş
    9.05.2013 13:37

    Bu yapılan büyük bir hatadır. Selçuk pırlanta gibi bir insandır.kişilerin hırs ve ihtiraslarına kurban edilmiştir. Düzceye çok faydaları dokunmuştur. Devletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduğu için mi görevden alındı acaba

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums