İşte siyasi partilerde kadın milletvekili sayısı

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili listeleri belirlenirken gözler siyasi partilerin kadın aday sayısına çevrildi. Yeşil Sol Parti 193 kadın adayla zirvede yer alırken 30 kadın milletvekillini ise illerde ilk sırada gösterdi.

İşte siyasi partilerde kadın milletvekili sayısı
10.04.2023 - 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
471

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler milletvekili listelerini oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın yarışacağı seçimde listelerdeki kadın sayıları merak konusu oldu.

Peki hangi parti en çok kadın milletvekilini aday gösterdi, hangi parti kadın adayları ilk sıradan gösterdi…

BİRİNCİ SIRADAN ADAY GÖSTERİLEN KADIN SAYISI

AK Parti 4, CHP 11, İYİ Parti 6 kadını illerin birincisi sırasından aday gösterdi. Yeşil Sol Parti listelerinde 30, TİP listelerinde ise 28 kadın aday birinci sıradan yer aldı.

AKP listelerinde 113 kadın yer alırken MHP listelerinde 76 kadın var. DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin de dahil olduğu CHP listesindeki adayların 153’ünü, ayrı listeyle giren İYİ Parti’nin adaylarının ise 145’ini kadınlar oluşturuyor.

EN ÇOK YEŞİL SOL PARTİ KADIN ADAY ÇIKARDI

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşil Sol Parti’nin göre, 490 adayın 193’ünü kadınlar oluşturuyor. İttifakın mensubu olan ancak bazı illerde seçimlere kendi listesiyle giren Türkiye İşçi Partisi (TİP) de 398 aday içerisinde 161 kadını vekil adayı gösterdi.


Editör: N. Cingirt

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums