Emek ve Özgürlük İttifakı'nda verilen kararlar belli oluyor: 81 ilde HDP, 41 ilde İttifak altında HDP ve TİP logoları yan yana

HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF, 14 Mayıs seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı olarak gireceklerini açıklamasıyla birlikte masadaki formüllerde belli olmaya başladı.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda verilen kararlar belli oluyor: 81 ilde HDP, 41 ilde İttifak altında HDP ve TİP logoları yan yana
17.03.2023 - 06:34
Kaynak: Haber Merkezi
331

Seçim gündemiyle toplanan Emek ve Özgürlük İttifakı, toplantının ardından bir sonuç bildirisi yayınladı. HDP'nin ev sahipliğinde yapılan ve önemli kararların alındığı toplantıda, cumhurbaşkanı adayı da temel gündem maddelerinden oldu.

Toplantının ardından yayınlanan bildiride, mücadele ittifakı olarak yola çıkan Emek ve Demokrasi İttifakı’nın bir “seçim ittifakı” olarak devam edeceği belirtildi. Böylece, HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF, 14 Mayıs seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı olarak girecek.

HDP 81 ilde kendi logosu ve milletvekili listesiyle seçime girecek

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre seçimlere HDP 81 ilde kendi logosu ve milletvekili listesiyle seçime girecek. Seçime, belirledikleri illerde ittifak çatısı altında kendi amblem ve adaylarıyla girme kararı olan TİP de aldığı bu kararı uygulayacak.

TİP’in aday gösterdiği illerde Emek ve Özgürlük İttifakı logosunun altında TİP ve HDP logoları yan yana olacak

Yasaya göre seçime kendi adıyla katılan bir siyasi partinin en az 41 ilde milletvekili adayı göstermesi gerekiyor. TİP’in de bu nedenle en az 41 ilde ittifak çatısı altında aday göstermesi bekleniyor. Ancak HDP’nin güçlü olduğu illerde TİP aday göstermeyecek. TİP’in aday gösterdiği illerde Emek ve Özgürlük İttifakı logosunun altında TİP ve HDP logoları yan yana olacak. TİP’in aday göstermediği, HDP’nin güçlü olduğu illerde ve milletvekili çıkarma ihtimali bulunan illerdeyse ittifak logosu olmayacak sadece HDP, Anayasa Mahkemesi'ndeki hukuki sürecin tamamlanmaması halinde de Yeşil ve Sol Parti logosu olacak.

EMEP, Cumartesi günü yapacağı toplantı sonrası kararını verecek

İttifakın seçime girme yeterliliği olan diğer partisi EMEP, seçime HDP listelerinden mi yoksa kendi amblemi ve adaylarıyla mı gireceğine cumartesi günü yapılacak Genel Yönetim Kurulu toplantısında karar verecek.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums