Erdoğan, Osmaniye’den hakaret yağdırdı: “Be ahlaksız, be namussuz, be adi…”

Osmaniye'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'ın afet bölgesinde yetersiz kaldığına yönelik yapılan eleştirilere hakaretle yanıt verdi: “Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi 'Kızılay nerede? Ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi… Günde yaklaşık 2 buçuk milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor"

Erdoğan, Osmaniye’den hakaret yağdırdı: “Be ahlaksız, be namussuz, be adi…”
21.02.2023 - 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
647

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Osmaniye'ye incelemeler yapmaya gitti.

Erdoğan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken halka seslendi. Son güncellenen rakamlarla birlikte 41 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydeden Erdoğan, 115 bin vatandaşın ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde "Vatandaş, ‘Devlet nerede?' diye bağırıyor. Evet gerçekten devletin nerede olduğunu bağıran bir Türkiye gerçeğiyle karışı karşıya kaldık maalesef. Eskiden Kızılay'ın çadırlarını görürdük her yerde, depremden hemen sonra binlerce çadır görürdük. Kızılay'ı çökerttiler, AFAD'ı çökerttiler" şeklinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Kılıçdaroğlu'na, 'Be ahlaksız, be namussuz, be adi' ifadeleri ile seslenen Erdoğan, "Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Bir tanesi Kızılay çadırları nerde diyor. Kızılay her gün 2.5 milyon kişiye yemek veriyor. Böyle vicdansızlık olur mu?" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Yüreğimize düşen ateşi anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Maalesef acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, 115 bin insanımız da yaralı olarak olarak kurtarıldı.

Her ne kadar birileri basitleştirmeye çalışsa da insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir.

'KARADAKİ EN ŞİDDETLİ DEPREM'

Bilim insanları karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak nitelendirdiler.

Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. 13 bine yakın işi makinesi sevk ettik. Her ne kadar muhalefet 'devlet yok iktidar yok' diyorlarsa da gören gözü kör kulağı sağır kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren askeri polisiyle jandarmasıyla herkes 11 ilde yerini almıştır.

'BE AHLAKSIZ, BE NAMUSSUZ, BE ADİ'

Terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Bir tanesi Kızılay çadırları nerde diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi... Kızılay her gün 2.5 milyon kişiye yemek veriyor. Böyle vicdansızlık olur mu?

Şehirlerimizi bütünüyle yeniden inşa edeceğiz. 1 yıl içerisinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Bir müjde de köylerde yaşayan var. Köylerimizi de bir yıl içinde ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. İlk etapta Osmaniye'de 1361 konut inşa edeceğiz. 70 bin köy evi teslim edilecek.

Devletle millet arasına fitne sokmaya çalışan Türkiye düşmanlığı yapanlara asla kulak asmayın. Acımıza, canlarımıza saygısızların sisi karanlığa sürüklemesine asla müsaade etmeyin. Sizi daha önce de nasıl aç ve açıta bırakmadıysak yine aynı şeyi yapacağız. İhmaller varsa bunun hukuk önünde hesabını soracağız, kimsenin şüphesi olmasın.

TOKİ KONUTLARININ ÖNEMİ

Özellikle 17 Ağustos Marmara Depremi sonrası attığımız adımların ne kadar isabetli ve doğru olduğunu test etme fırsatı bulduk. Adana'da biri çıkmış biz kentsel dönüşüme karşıyız diyor. Kim bu CHP'den bir belediye başkanı. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Bize yeni yeni bedeller ödetmeyin. Bu dönüşümü mutlaka yapmamız lazım. Yataklarımızda huzurlu bir şekilde uyumamız için bunu yapmamız lazım. TOKİ vasıtaları ile yürütülen toplu konutların önemini gördük. Tek bir TOKİ konutu bile hamdolsun yıkılmadı. Çeşitli engellemelere rağmen kentsel dönüşümü yaptığımız yerlerdeki insanlarımız bize teşekkür ediyor. Bu başarıyı deprem bölgesinden başlayarak tüm ülkemize yaymayı hedefliyoruz.

'KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ'

Söz verdiğimiz gibi deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza evlerini 1 yılda teslim edeceğiz. Zemin artı 3 ya da 4 katı geçmeyecek. Köylerimizdeki ihya çalışmalarını da kendi özgün mimarisi ile gerçekleştireceğiz. Bize 1 yıl müsaade etmelerini vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere lütfen prim vermeyin. Depremi bahane ederek Türkiye düşmanlığı yapanlara asla fırsat vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemelerine müsaade etmeyin. Daha önceki depremlerde, yangınlarda, sellerde, hiçbir insanımızı aç ve açık bırakmadıysak depremzedelerin de yanında olacağız. İhmali olan varsa hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız."


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums