THKP-C kurucularından Bingöl Erdumlu yaşamını yitirdi

Erdumlu, bugün  (21 Ağustos Pazar) İstanbul Büyükada'da Hamidiye Camii'nde düzenlenecek törenin ardından son yolcuğuna uğurlanacak.

THKP-C kurucularından Bingöl Erdumlu yaşamını yitirdi
21.08.2022 - 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
1430

Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (THKP-C) kurucularından Bingöl Erdumlu (78)  hayatını kaybetti.

Sendikalarda çalışmalar yürüten Erdumlu, Türkiye devrimci hareketinin önemli isimleri arasında yer alıyordu.

Erdumlu, bugün  (21 Ağustos Pazar) İstanbul Büyükada'da Hamidiye Camii'nde düzenlenecek törenin ardından son yolcuğuna uğurlanacak.

Can Şafak'ın 28 Mart 2022 tarihinde youtube üzerinden yayınlanan "Kızıldere'ye Giden Yol" başlıklı şöyleşisi.

Mahir Çayan ve Bingöl Erdumlu

Bingöl Erdumlu hakkında

1970 yılının Aralık ayında Mahir Çayan, Yusuf Küpeli, Münir Ramazan Aktolga, Ertuğrul Kürkçü, Orhan Savaşçı, Ziya Yılmaz, Ulaş Bardakçı, Sina Çıladır ve İrfan Uçar'la birlikte Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'nin (THKP-C) kurucuları arasında yer aldı.
1965'te Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1968'de Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) bünyesinde çalışmaya başladı. Sendikal ve siyasal mücadele içinde aktif olarak yer aldı ve bu nedenle 1969 yılında işten çıkarıldı.

12 Mart 1971 Muhtırası'nın ardından bir süre kaçak olarak yaşadı ve ardından yakalandı. THKP-C davasından yargılandı, 4 yıl cezaevinde kaldı.

Cezaevinden çıktıktan sonra İskenderun'da Maden-İş bünyesinde mücadele yürüten Erdumlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) kapatılmasının gündeme geldiği 1970 yılında yüzbinlerce işçinin katıldığı 15-16 Haziran direnişinde de yer aldı.

1977 1 Mayıs'ı öncesinde DİSK örgütlenme dairesinde faaliyetlerini sürdüren Erdumlu, aynı yılın sonunda Maden-İş içinde yaşanan siyasi tasfiyeler üzerine DİSK'ten ayrıldı.

1944 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums