Cübbeli Ahmet'ten Diyanet'e tepki: Böyle giderse iç savaşı körüklemiş olacaksınız

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya'da bir camide Kuveytli Vehhabi şeyhi Osman El Hamis'in namaz kıldırıp vaaz vermesine sert tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet'ten Diyanet'e tepki: Böyle giderse iç savaşı körüklemiş olacaksınız
12.07.2022 - 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
1193

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Sakarya'da bir camide Kuveytli Vehhabi 'şeyh'i Osman El Hamis'in namaz kıldırıp vaaz vermesine tepki gösterdi. Diyanet'in bu konuda kontrolü kaybettiğini belirten Ünlü, Vehhabi isimlere izin verilmeye devam edildiği taktirde 'iç savaş' tehlikesi yaşanacağını savundu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Diyanet'i, vehhabileri konuşturmama hususunda uyarıyorum. Aksi takdirde iç savaşa destek vermiş olacaklar. Diyanet, bu işin kontrolünü kaybetmiş durumdadır. Diyanet'i uyarıyoruz; hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer camiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz, selefiliğe vehhabiliğe hizmet edip, iç savaşı körüklemiş olacaksınız. Diyanet, en kısa zamanda kendine gelmeli; bünyesindeki sapık itikadlı vehhabi zihniyetli adamları da tespit edip ihrac etmeli ve camiileri de mutlaka kontrol altına almalıdır" ifadelerini kullandı. 

"Ayrıca Akit gazetesinin dağıttığı, Vehhabilerin en büyük kitabı 'Kitabu't-Tevhid'i okumamanız ve evinizde varsa yakmanız hususunda uyarıyoruz!" diyen Ünlü açıklamasında şunları da söyledi: 

"Sonuç olarak; Osman el-Hamis ve Mahmud el-Hasenat gibi adamların Türkiye'ye giriş çıkışları acilen iptal edilmelidir. Şahıslar hakkında isimleri çoğaltabiliriz. Bu adamların sayın Cumhurbaşkanımızı methetmeleri ve devletimize sahip çıkar gibi görünüp, Türk bayraklı paylaşımlar yapmaları bizi aldatmamalıdır. Çünkü biz onların Arapça konuştukları diğer videolarında maturidilere, bizim bütün Türk halkının müslümanlarına kafir dediklerini görüyor ve biliyoruz. Bunlar şu anda kendilerine yer edinmeyi hedefliyorlar, daha sonra da camiilerde bu kadar kalabalık toplayan bu kişilerin insanlarda büyük etkisi olduğu için onları sokağa dökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tabii böylesi tahriklerden Arap kardeşlerimiz daha ziyade etkilenip, memlekette iç karışıklığa sebebiyet vereceklerdir. Bundan dolayı devlet büyüklerimizi uyarıyoruz." 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums