Tepkilere neden olan ve 'sansür yasası'nın TBMM’de görüşülmesi ertelendi

Sosyal medya düzenlemesini içeren Basın Kanunu teklifi görüşmeleri ertelendi. Duyuruyu CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, sosyal medya hesabından paylaştı.

Tepkilere neden olan ve 'sansür yasası'nın TBMM’de görüşülmesi ertelendi
22.06.2022 - 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
2925

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen ve tepki çeken yasanın görüşmelerinin ertelendiği duyuruldu. CHP'li Özkoç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri, girişimlerimiz sonucu üzerinde parti gruplarının daha fazla müzakere edebilmesi için bu hafta ertelenmiştir." ifadelerini kullandı.

Tartışmalı sosyal medya düzenlemesi hakkında

Dezenformasyonla mücadele gerekçesiyle gündeme getirilen, kamuoyunda 'sosyal medya yasası' olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Teklifle; 'gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan' kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Basın kartı resmi kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Komisyonda kabul edilen teklife göre, yasal zemine kavuşturulmaları amacıyla internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin hususlar Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personelinin basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirileceği öngörülüyor.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums