Erdoğan: Montrö'nün verdiği yetkiyi kullanmakta kararlıyız

Erdoğan: Montrö'nün verdiği yetkiyi kullanmakta kararlıyız
1.03.2022 - 05:51
Kaynak: Haber Merkezi
6257

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Ukrayna savaşıyla ilgili olarak, "Montrö Sözleşmesi'nin ülkemize verdiği yetkiyi kullanma kararındayız" dedi.

Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

“Sorunun tarafı hatta sebebi olan ülkelerin aynı zamanda BMGK'daki hakemlik mevkiinin de sahipleri olmaları işleri içinden çıkılmaz hale getiriyor. Şu hususun altını kalın çizgilerle çizmek isterim. Türkiye bölgesinde barışı isteyen ülkedir. Her ikisini de dost olarak gördüğümüz Ukrayna ve Rusya'ya diyalog çağrısında bulunduk, arabuluculuk teklif ettik. Maalesef sonuçta korkutan oldu ve 24 Şubat'ta silahlar patladı. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasından dolayı üzüntülüyüz. Ukrayna'daki 20 bin vatandaşımıza ikazlarımızı yaptık. Hava trafiğinin kapanması üzerine otobüslerle tahliye işlemini başlattık. 5 bin vatandaşımız Ukrayna topraklarından ayrılarak ülkemize ve diğer ülkelere geçmiştir.

Montrö Sözleşmesi’nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız. Kendi milli çıkarlarımızdan elbette ödün vermeyeceğiz ama bölgesel ve küresel dengeleri de ihmal etmeyeceğiz. Bunun için ne Ukrayna'dan ne Rusya'dan vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz.”

Erdoğan’ın gündeminde yüksek elektrik faturaları da vardı. Erdoğan, “Elektrik tariflerindeki yeni düzenlemeyi bugün netleştirdik” dedi ve şunları aktardı:

“Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacak.”

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums