SİNBO DİRENİŞÇİLERİ KOD-29'A KARŞI ANKARA'YA YÜRÜYOR

İstanbul Haramidere'de bulunan, küçük ev aletleri üreten Sinbo fabrikasında pandemi döneminde çalışma koşulları daha da ağırlaştı ve mobbing arttı.

SİNBO DİRENİŞÇİLERİ KOD-29'A KARŞI ANKARA'YA YÜRÜYOR
10.08.2021 - 09:47
Kaynak: Özel Haber
2999

İstanbul Haramidere'de bulunan, küçük ev aletleri üreten Sinbo fabrikasında pandemi döneminde çalışma koşulları daha da ağırlaştı ve mobbing arttı. SİNBO patronu, fabrikası Düzce'de bulunan ahşap mutfak eşyaları Taboo'nun da sahibi olduğu öğrenildi.

İnsanca çalışma koşulları için sendikalaşmaya başlayan işçiler Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası'na (TOMİS) üye oldular. Pandemi döneminde patronlara sunulan fırsatlardan yararlanan SİNBO patronu ilk olarak sendika üyesi 6 işçiyi 4 ay ücretsiz izne çıkardı. Fabrika önüne çadır kurarak direnişle   yanıt veren işçiler saldırıyı püskürttü ve 31. günün sonunda iş başı yaptılar. Geriye dönük hak kayıpları da giderildi.

Kazanımla işe geri dönen işçilere tacizkar ve baskıcı davranışlar yoğunlaştı. Bir ay sonra da ücretsiz izne çıkartılan işçilerden biri olan Dilbent Türker kod-29 ile işten çıkarıldı. İşten atmaların sözde yasak olduğu pandemi döneminde kod-29 ile işten çıkarmak patronlara nimet gibi sunuldu. Bu dönemde kod-29'dan işten çıkarılan yaklaşık 200 bin işçiden biri de Dilbent Türker. İşten atılmasının ardından fabrika önünde başlattığı direnişin 188. gününde Ankara yürüyüşü başlattı. Sinbo direnişçisi Dilbent Türker ile TOMİS İstanbul Temsilcisi Onur Eyidoğan'ın "Kod-29 kaldırılsın" talebi ile Çalışma Bakanlığı ile görüşmek için başlattıkları Ankara yürüyüşünün bugün 10. günü.

Her gün yürüyüşe başlama noktasında  gözaltına alınarak gün boyunca alıkonuluyorlar. Talepleri görülmesin, sesleri duyulmasın istiyorlar. Fakat yol güzergâhlarındaki her kent merkezinde açıklamalar gerçekleştirdiler. Fabrikalara uğrayarak dayanışmaya ve mücadeleyi birleştirmeye çağırdılar. Kent merkezindeki sendikalara, odalara, ilerici kurumlara ve siyasi partilere ziyaretler yaptılar. Bugün akşam Ankara'ya daha da yaklaşarak Bolu'da eylem yaparak emekçilere seslendiler. 

TALEPLER

Sinbo direnişlerinin 197., Ankara yürüyüşlerinin 10. gününde "insanca çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz" sesi her yerde yükselerek Ankara'ya çoktan ulaştı. Yürüyüşün talepleri:

-Madde 25/2 (kod-29) kaldırılsın!

-Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi sağlansın!

-Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!

-Dilbent Türker işe geri alınsın!


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums