Bodrum Belediyesi'nden 'trafiğe çıkmayın' çağrısı

Bodrum Belediyesi'nden 'trafiğe çıkmayın' çağrısı
1.08.2021 - 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
1692

Bodrum'da bugün öğle saatlerinde başlayan yangın büyüdü. Geniş bir alanı etkisi altına alan yangın nedeniyle Bodrum'daki yurttaşlar panik yaşadı. Yurttaşlar dumandan etkilenmemek için bölgeden uzaklaşıyor.

Bodrum'daki yangın, Kumbahçe Mahallesi’nin üst kısmında bulunan ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, alandan alevlerin yükseldiğini gören yurttaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Yangın rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayıldı. Yangına karadan Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan da helikopterle müdahale ediyor. Bu arada alevlerin bölgedeki bir otele yaklaşması üzerine oteldeki müşteriler tahliye edildi. Yangında alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine Kumbahçe ve Umurca Bölgesi'ndeki evlerdeki yurttaşların bazıları dumandan etkilenmemek için bölgeden ayrıldı.

Alevlere teslim olan Bodrum’da ekiplerin yangınları söndürmek için mücadelesi devam ediyor. 

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler söndürme çalışmalarına başlarken, alevlere helikopter ile de müdahale ediliyor. İçmeler Mevkii’ne doğru yaklaşan yangın otel ve evleri tehdit edecek boyuta ulaştı.

BODRUM'DA OTEL VE EVLER BOŞALTILIYOR

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan yangın nedeniyle yetkililer ses sistemleri vasıtasıyla mahalledeki otel ve evlerin boşaltılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Bodrum'da yangınların büyümesi ve yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bazı evler ve otellerde tahliye işlemi yapıldı. Yurttaşlar dumandan etkilenmemek için bölgeden uzaklaşıyor. 

Otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklaştıracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında yurttaşlar deniz yolu ile bölgeden uzaklaştırılmaya başlandı.

Kumbahçe Kooperatifi Başkanı Vahap Özkan tüm kooperatif teknelerinin bölgeye çağrıldığını ifade ederek bölgedeki yurttaşların yangından etkilenmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

BODRUM BELEDİYESİ'NDEN YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Yangının büyümesi üzerine Bodrum Belediyesi'ne ait Twitter hesabından ilçedeki yurttaşlara çağrıda bulunuldu. Paylaşımda, "Yangını söndürme ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak adına, acil durumlar dışında lütfen trafiğe çıkmayınız" ifadelerine yer verildi.

MİLAS'TA DA YANGIN

Muğla'nın bir başka ilçesi Milas'ta da ormanlık bölgede yangın başladı. İlçeye bağlı Beyciler Mahallesi'nde de yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor. Milas'a bağlı mahallelerde kaymakamlık talimatı ile traktörler bağlanabilen tüm tankerlerin dolu olarak hazır bekletilmesi anonsları yapılıyor.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums