Son dakika! Çok tartışılan MKE kanun teklifi Meclis'ten geçti

Son dakika haberi... Çok tartışıla Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Son dakika! Çok tartışılan MKE kanun teklifi Meclis'ten geçti
1.07.2021 - 06:51
Kaynak: Haber Merkezi
1061

AK Parti'nin hazırladığı, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi, tüm itirazlara rağmen TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Buna göre, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan MKE AŞ kurulacak. Şirketin yönetimi, denetimi, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenecek ve MSB'ye bağlanacak.

TEKLİF AK PARTİ'DEN, GEREKÇE HANTAL

AK Parti mühimmat, silah, roket, patlayıcı üretimi ile TSK, polis ve jandarmanın en büyük tedarikçilerinden Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nu (MKE) 'hantal' diyerek anonim şirketi olarak yeniden düzenlemesi istemiyle kanun teklifi hazırladı.

Kanun teklifine muhalefet partileri haftalardır sert tepki gösteriyor. İtirazlara rağmen MKE’nin anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanuna göre, Türk Ticaret Kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi, başlangıç sermayesi 1 milyar 200 milyon lira olan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE AŞ) kurulacak. MKE AŞ’nin yönetimi, denetimi, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlenecek. Şirketin Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olacak.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN TEPKİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MKE’nin anonim şirkete dönüştürülmesine şu sözlerle tepki göstermişti:

"MKE’nin satmanın hukuki altyapısını oluşturuyorlar. ‘Efendim bunu anonim şirkete dönüştürelim.’ Niye kardeşim? Devletin kurumu. Şimdi bunu bitiriyorlar. Kırıkkale ayakta, işçiler ayakta. Biz onların hakkını arıyoruz. Ama sizin de göreviniz var, siz de onların hakkına sahip çıkmak zorundasınız.’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Tank-paleti peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi MKE’yi özelleştirmeye hazırlanıyorlar. Ordumuzun mühimmatımızın önemli bölümünü üreten bu fabrikayı peşkeş çekmeye utanmıyorlar” demişti.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums