Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen ve kara para aklama suçlamasıyla ABD tarafından aranan Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da tutuklandı. Korkmaz'ın avukatı Mehmet Demir, Türkiye'nin de iade talebinin olduğunu söyledi.

Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı
20.06.2021 - 07:48
1392

Kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz tutuklandı. Korkmaz'ın avukatı Mehmet Demir, ABD'nin talebi üzerine, Korkmaz'ın Avusturya'da tutuklandığını ifade etti. Demir, yargılama sürecinin Avusturya'da devam edeceğini kaydederken, Türkiye'nin de iade talebi olduğunu söyledi.

ABD'de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti. 'Kingston Kardeşler'in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 132 milyon dolarının Türkiye'ye gönderildiği görülmüş, iki kardeş de mahkeme süresince haftalarca şahitlik yaparak suçlarını itiraf etmiş ve mahkum olmuşlardı.

 

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; 2014-2018 yılları arasında Türkiye'ye gönderilen paralar ile Sezgin Baran Korkmaz'ın kontrolünde ilaç, inşaat ve teknoloji başta olmak üzere birçok farklı yatırımlar yapıldığı ve şirketler alındığı yine kardeşlerin duruşmalarda verdiği bilgilerle ortaya çıkmıştı. Kingston Kardeşler Türkiye'ye gönderdiği paraların işlem belgeleri de dahil olmak üzere, Sezgin Baran Korkmaz ve Sezgin Baran Korkmaz'a yakın başka Türkiye irtibatları ile ilgili iletişim bilgilerini de Amerikalı savcılarla paylaşmıştı.

Aynı duruşmalarda sanık olan ve Sezgin Baran Korkmaz ile Kingston Kardeşleri tanıştıran ve işbirliği yapan Lev Dermen de; suçlu bulunarak mahkum olmuştu. Asıl adı Levon Termendzyan olan Dermen'in Sezgin Baran Korkmaz'nın Türkiye'deki finansörü olduğu iddia edilmişti.

SAVCILIK MAL VARLIĞINA EL KOYMUŞTU

Korkmaz'ın ve şirketinin bütün malvarlıklarına geçen ekim ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konma kararı alınmıştı.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums