Hukukçu Kazan'dan, Peker'in iddiaları karşısında yargının sessizliğine tepki

Hukukçu Kazan'dan, Peker'in iddiaları karşısında yargının sessizliğine tepki
8.06.2021 - 07:10
1107

Hukukçu Turgut Kazan Suç örgütü lideri Sedat Peker’in son iddiaları karşısında harekete geçmeyen yargıya tepki gösterdi. Kazan, söz konusu muhalefet ve yurttaş olunca hızla harekete geçen yargının, siyaset-mafya ilişkilerinde suskun kalmasının utanılması gereken bir durum olduğunu vurguladı.

Organize suç lideri Sedat Peker’in son videosunda dile getirdiği iddialarda adı geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP ve partinin MKYK üyesi Metin Külünk, hâkim, savcıların bağlı olduğu Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) ve gazeteciler aradan iki gün geçmesine karşın herhangi bir açıklama yapmayarak sessizliğe büründü. İddiaların odağındaki isimlerin sessiz kalmasını “Sessizlik ikrardan gelir” ifadeleriyle değerlendiren hukukçu Turgut Kazan, söz konusu muhalefet olunca hızla harekete geçen yargının, siyaset ve mafya ilişkileri söz konusu olunca suskun kalmasının utanılması gereken bir durum olduğunu vurguladı. 

KAZAN’DAN TEPKİ

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, Cumhuriyet’ten Ece Piroğlu'na yaptığı değerlendirmede iddialarla ilgili yargının harekete geçmemesine tepki göstererek şöyle konuştu: “Yaşananlara şaşırmak mümkün değil. Zaten bunlar olabilsin diye belki de Türkiye anayasasızlaştırılmıştır. Savcılık sessiz değil aslında CHP’lilere fezleke hazırlıyor, çalışıyor. O çalışmalar da zaten bugün yaşadığımız sistemin ayakta kalmasını sağlamak için. Şu an savcılık makamında içlerinde gerçekten bu gelişmeleri benim gibi utanarak izlemek zorunda kalan savcılar ve yargıçlar var tabii ama büyük çoğunluğu zaten bu sistemin bir çeşit tamamlayıcısı durumunda. O nedenle bunları seyreden savcılık pekâlâ ana muhalefet partisi lideri için ve ana muhalefet partisi yöneticileri için fezleke hazırlayabilmektedir. Burada her şey için susmak savcılık adına utanılacak bir şeydir, utanılması gerekir. Ben seyrederken utanıyorum, onlar işin başında duruyorlar, nasıl utanmadan duruyorlar?”

*Günlük hayattta 'sükut ikrardan gelir' (sessizlik ikrardan gelir) sözünün anlamı: Eğer bir olay, durum veya beyana karşı herhangi bir karşı ses çıkarılmıyor ise, bunun anlamı bu olay, durum veya beyanı onaylamaktır.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums