‘AK Parti’nin en zayıf, en pasif MKYK’sı’

‘AK Parti’nin en zayıf, en pasif MKYK’sı’
26.03.2021 - 05:17
2366

 Son seçimlerde AK Parti kampanya direktörü olarak çalışan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletişim danışmanlığı yapan Faruk Acar AK Parti Büyük Kongresi’nde seçilen son MKYK’yı şöyle değerlendirdi: “Bu son değişiklikten önceki MKYK bütün MKYK’ların en zayıfı olarak değerlendiriyordu. O ekiple birlikte çalıştım, ben de en zayıf MKYK olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu daha da zayıf.”

 ANDY-AR Strateji Geliştirme & Sosyal Araştırmalar Merkezi Direktörü, iletişimci Faruk Acar, dün gece (24 Mart) AK Parti Büyük Kongresi’nde seçilen yeni MKYK’nın değerlendirildiği Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programına katıldı. Faruk Acar şöyle konuştu:

Yaklaşık altı aydır AK Parti seçmenlerinde şöyle bir hal vardı: Lütfen güzel bir şey çıkaralım, bu kez bu fırsatı değerlendirelim. Fakat bugün, kitabın ortasından söyleyecek olursam, ben güçlü bir seçim kadrosu göremedim. Eğer siyaset üretmeyi tekrar önceleyecek bir biçimde, partiyi güçlendirmek adına bir girişimde bulunacaksanız, bu liste o liste değil. Burada siyaset üretebilecek, etkin ve yetkin olacak beş isim sayamazsınız. (…) Bu son değişiklikten önceki MKYK bütün MKYK’ların en zayıfı olarak değerlendiriyordu.  Ben de çalıştım, bizzat AK Parti kampanya direktörü olarak, iletişim ve strateji heyetinin bir parçası, Cumhurbaşkanına danışmanlık yapan biri olarak hakikaten ben de en zayıf MKYK olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu daha da pasif.

Ben 75 ismin yaklaşık 25’ini tanımıyorum. Ama bugün hemen baktırdım CV’lerine, özgeçmişlerine, ne kadar siyasetin içinden geldiklerine baktım, oradan beni heyecanlandıracak isimlere rastlamadım.

Bazı AK Partililer İstanbul seçimini kaybettiğini söyleyebilir ama bu listenin içinde en güçlü isim yine Binali bey.

Bazen de işini çok iyi yapanlar bazı olumsuzluklarla karşılaşabilir, ki onlardan biri de Ömer Çelik oldu. Parti sözcülüğünü çok iyi yaptığı halde, bakan olma yolunda ilerleyecekken başka bir isim olmadığı için olamıyor. Hatası, işini çok iyi yapması.

Mehmet Özhaseki… Yerel seçimlerde seçim işlerini götüren kişi. Sanki seçimde olumlu bir durum ortaya çıkmış gibi takdir görüyor…

Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerini yöneten kişi, Seçim İşleri Başkanı olarak devam ediyor.

Partinin teşkilatlarında beklenti bu değildi. Fakat bu oya yansıyacak bir şey değildir, onu da söylemeliyim. Oy konsolidasyonunu Cumhurbaşkanı yapıyor. Yoksa, oradaki hiç kimse kendi ailesi dışında, 100 kişi dışında oy getirecek niteliklere sahip değil. Bu kişilerin illerinde ne kadar sevildiklerini, ne kadar desteklendiklerini biliyoruz.

Bu kongrenin sloganı güven ve istikrardı. Evet, parti için güven ve istikrar sağlanmış.  Partinin mevcut durumunun güvenli ve istikrarlı bir biçimde bu halde devam etmesini sağlayacak bir değeri var (bu kadronun).

Neyi bekliyordu insanlar? Daha güçlü isimler, daha önce bakanlık yapmış, daha önce genel başkan yardımcılığı yapmış, etkin, sevilen ya da sevilmeyen ama siyaset üretebilen kadro. (…) Buradaki isimler ise son dönemde AK Parti oy kaybetti gibi bir değerlendirme varsa bu kadrolarla kaybetti. Şimdi bu kadrolar yine görevde.

 
 
 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums