AK Partili Atalay’dan İçişleri’ne tepki: Bir dilin yok sayılması o dili konuşanların yok sayılmasıdı

AK Partili Atalay’dan İçişleri’ne tepki: Bir dilin yok sayılması o dili konuşanların yok sayılmasıdı
14.03.2021 - 10:14
1198

 AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay İçişleri Bakanlığı'nın KADES uygulamasında Kürtçe hariç 6 dile yer vermesine tepki gösterdi: Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi hesabından Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasında Türkçe’nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil seçenekleriyle hizmet vereceğini açıklamasının ardından uygulamada Kürtçe’nin olmaması eleştirilere neden olmuştu.

AK Parti Ardahan milletvekili Orhan Atalay da Twitter hesabından bu eleştirilere destek verdi:

 “Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır.”

Bu İlahiyat Profesörü kökenli Atalay’ın ilk eleştirileri değil. Atalay zaman zaman sosyal medya hesabından paylaştığı ayet ve hadislerle iktidara yönelik eleştirilerde bulunuyor.

Atalay, 2019 yerel seçimleri öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan ayında Yenikapı’da Erdoğan’ın da katıldığı ve seçim kampanyasına Diyanet’in de katılması olarak eleştirile Enderun Teravihi’ni de eleştirmişti.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:orhan-atalay-o-namazi-elestirdi.jpg

Daha sonra eleştiriler üzerine AK Parti’ye bağlılık açıklaması yapmıştı:

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:orhan_atalay_enderun_namazi_1.jpg

Tek millet söylemi için Erdoğan’la tartışmıştı

Atalay’ın adı ilk olarak 2012 yılında AK Parti’nin Kızılcahamam kampında Erdoğan’ı milliyetçi çıkışları için eleştirmesiyle duyulmuştu.

Atalay, Erdoğan’a, “Sizin milliyetçi söyleminiz bölgede bizi sıkıntıya sokuyor” demiş Erdoğan’ın, “Hangi milliyetçi söylemim” sorusu üzerine de Atalay, “Tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak, tek din” söylemini dile getirmişti. Erdoğan, Atalay’a “İlahiyat profesörüyüm diyorsun, ama sen daha benim ne dediğimi anlayamamışsın” diye tepki göstermişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums