Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
1.02.2021 - 09:18
710

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Kısıtlama saatlerine esneme, yüz yüze eğitim ve dükkânların açılacağı tarih konuşulacak

 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanırken vaka sayılarına göre kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağı ele alınacak. Kısıtlama saatlerinde esneme beklenirken kafe ve lokantaların ne zaman ve nasıl açılacağı konuşulacak. 15 Şubat’ta açılması planlanan okullarda eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edeceği de masada olacak.

Başta 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen kısıtlamalar olmak üzere, hafta sonu yasaklarında enseme olup olmayacağı da kabinede ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor. Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, kısıtlama uygulanan saatlerin esnetilmesi kararının alınabileceği belirtiliyor.

Restoran ve kafeler

Lokanta, restoran ve kafelerin vaka sayısına bağlı olarak kademeli, sınırlı kapasiteyle ve HES kodu sorgulamasıyla mart ayında açılabileceği belirtiliyor.

Yüz yüze eğitim: Bakanlık 15 Şubat, Bilim Kurulu 15 Mart demişti

Kabinede 15 Şubat’ta bitecek ara tatilin ardından başlayacak ikinci yarıyılla ilgili de değerlendirmeler yapılacak. Bu çerçevede okullarda eğitime yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edileceği konusunda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların 15 Şubat’ta açılması için ilke kararı aldığı bilinirken, Bilim Kurulu yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması için görüş bildirmişti.

Yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumun da kapsamlı şekilde değerlendirileceği kabinede şubat ayı içinde açıklanması beklenen reform çalışmaları ve AB ile sürdürülen temaslarla ilgili de son değerlendirmeler yapılacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums