81 yaşında 26 yıldır cezaevinde

81 yaşında 26 yıldır cezaevinde
31.01.2021 - 10:01
769

Sıddık 26 yıldır cezaevinde, yaşlı ve hasta. Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor.'

 26 yıldır cezaevinde olan 81 yaşındaki ağır hasta tutuklu Sıddık Güler, ilerlemiş yaşı ve hastalıkları nedeniyle konuşamayacak hale geldi.

 
Sağlıksız beslenme, hijyen ve fiziki koşullardan kaynaklı cezaevlerindeki hasta tutukluların sayısına her geçen gün yenileri ekleniyor. İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre, cezaevlerinde 590’ı ağır olmak üzere toplam bin 564 hasta tutuklu var. Bu hasta tutuklulardan biri de yargılandığı davadan müebbet hapis cezası verilip, 26 yıldır cezaevinde olan 81 yaşındaki Sıddık Güler, tutuklandığı 1994 yılından bu yana Diyarbakır, Yozgat, Aydın, Siirt, Mardin ve Antep cezaevlerinde kaldı ve son olarak İskenderun T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.
 
Hipertansiyon, iltihaplı eklem romatizması gibi hastalıkları olup, tekerlekli sandalye bağlı olarak yaşamını sürdüren Güler, kalp rahatsızlığından kaynaklı daha önce iki defa anjiyo ameliyatı geçirdi. Bugüne dek birçok cezaevinde kalan Güler, iki yıl önce sağlık problemlerinden kaynaklı hastaneye yatırılıp, tedavi altına alındı. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamaz halde olmasına rağmen, serbest bırakılması yönündeki tüm başvurularına olumsuz yanıt verilip, cezaevinde kalmasında sakınca olmadığına karar verildi.
 
BİR YILDIR GÖRÜŞEMEDİLER 
 
Pandemiden kaynaklı Güler’i son olarak bir yıl önce ziyaret edebildiklerini anlatan eşi Hesina Güler (71), sadece telefonla görüşebildikleri eşinin artık telefonda bile konuşamayacak hale geldiğini paylaştı. Güler, “Kalp rahatsızlığı, eklem romatizması, şiddetli öksürüğü var. Daha önce iki defa anjiyo ameliyatı oldu. Son görüşmede tekerlekli sandalye ile görüşe çıkardılar” diye belirtti.
 
Eşinin pandemiden kaynaklı çıkarılan İnfaz Yasası’nın dışında tutulmasına isyan eden Güler, “Bir yasa çıkardılar, serbest bırakırlar diye düşündük, ama bırakmadılar” dedi. 
 
YETKİLİLERE SESLENDİ
 
Adalet Bakanlığı’na eşinin tahliye edilmesine ilişkin birçok kez dilekçeyle başvurduklarını ancak olumlu yanıt alamadığını söyleyen Hesina Güler, “Sıddık 26 yıldır cezaevinde, yaşlı ve hasta. Tek başına ihtiyaçlarını karşılayamıyor” diyerek, tahliye edilmesini istedi. (Mezopotamya Ajansı)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums