Erdoğan, AK Parti MKYK üyeleriyle birlikte aşı oldu

15.01.2021 - 08:15
3694

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nde koronavirüs aşısı oldu. Erdoğan’la birlikte AK Parti MKYK üyeleri de ilk doz CoronaVac aşılarını oldu. Erdoğan’ın aşılanma anı canlı olarak yayınlanmadı. Cumhurbaşkanı aşı olurken çekilmiş fotoğraflarını sonradan Telegram ve BiP hesabından paylaştı.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısının ardından koronavirüs aşısı olmak için Ankara Şehir Hastanesi’ne geldi.

Giriş yaptıktan yaklaşık 20 dakika sonra hastaneden ayrılan Erdoğan’ın aşılanma anı canlı olarak yayınlanmadı.

Bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telegram  ve BiP hesaplarından “Ben de aşı oldum” mesajı atıldı.

“MKYK’daki arkadaşlarımızla aşı olduk, oluyoruz”

Erdoğan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten tüm personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadeleyi, bu koronavirüsü süresi içerisinde sürdürdüler. Ve aşılarımız gelir gelmez, işte bakanımız ilk aşıyı ben yaptıracağım dedi ve dün biliyorsunuz ilk aşıyı yaptırdı. Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdılar. Ve ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim. Ben de MKYK’daki milletvekili arkadaşlarımla ve diğer arkadaşlarla birlikte burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz.

“Tüm siyasi liderler ve tüm milletvekillerimizi aşı olmaya davet ediyorum”

“Türkiye genelinde şu anda 300 bine yaklaşmış vaziyette. Benim şöyle bir istirhamım var, tüm başta siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş aşılanma noktalarında, bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.

“Yaklaşık 30 milyon doz aşı daha gelecek”

“Burada kurulun belirlediği de bir süreç var. Bu sürece göre de, yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da bu sürecin içerisinde. Gelen aşı miktarı belli, yaklaşık 30 milyon doz aşı daha gelecek. Ve süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette.

“Bu süreç dün itibariyle başladı ve yoğun bir şekilde de devam edecek. Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, hasta olarak yatanlara rabbimden şifa diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ve bütün sağlık çalışanlarına, bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

“260 bin kişi aşı olmuş durumda”

“260 bin kişi aşı olmuş durumda. Hastanelerimizdeki performanslar iyi, müracaatlar da iyi. Zaten bir aşı için de belirlediğimiz süreç düşük, baya seri oluyor. 5 dakika aşı, 15 dakika da istirahat. Ondan sonra zaten serbest kalıyor. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Onun için de bu süreç içerisinde İhsan hocama da teşekkür ederim. Ekibinin çok büyük bir gayreti var.

“Çin aşısının dışında çalışmalar var. Almanya ile olan irtibatlarımız var. Bizim kendi çalışmalarımız var. Onlar da Mayıs’ta devreye girecek. Ben ikinci doz aşıyı 28 gün sonra olacağım.”

Fahrettin Koca:  Vatandaşlarımız müsterih olsun

Sağlık Bakanı Koca da şöyle konuştu: “Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu salgından kurtulabilmenin yolunun aşı olduğunu biliyoruz. O nedenle vatandaşlarımızın sırası geldikçe, gönüllü olarak aşı olması gerektiğini söylüyorum.

“Bu salgından kurtulabilmenin en önemli yolunun aşı olduğunu söylemek istiyorum. Sistemde biz bugün canlı olarak, Türkiye’de ne kadar aşının yapılmış olduğunu göstermiş olduk.

“Dünyada ilk günde bu kadar yoğun aşı yapmış olan ve canlı göstermiş olan bir ülke var mı bilmiyorum. Bu aşının anlık, canlı ve şeffaf bir şekilde götüreceğimizi söylemek istiyorum.

 “Vatandaşımız müsterih olsunlar. Aşı sırası geldiğinde ihmal ettirmeden yaptırması, son derece önemli. Biz risk durumuna göre belirlemiş olduk.

“Dünyada ilk gün bu kadar aşı yapabilmiş ve canlı gösterebilme olan başka ülke var mı bilmiyorum.”

Erdoğan’a Ankara Şehir Hastanesi’nde aşı yapan doktor sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na benzetildi.

İmamoğlu müzisyen Eser Ünsalan’ın tweetine cevap verdi:

“Hayır ben değilim.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums