AYM: Açlık grevi ve oturma eylemi suç sayılamaz

AYM: Açlık grevi ve oturma eylemi suç sayılamaz
31.12.2020 - 06:16
5559

 Anayasa Mahkemesi; oturma eylemi, açlık grevi gibi eylemlerin ifade özgürlüğünün görünümlerinden biri olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

 OHAL KHK’si ile 2016 yılında ihraç edilen öğretmen Esra Özkan Özakça, eşi Semih Özakça’nın hapiste ve açlık grevinde olduğu dönemde kendisine uygulanan ev hapsini, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle ile Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

20 bin TL manevi tazminat ödenecek

“Konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin” hukuka aykırı olduğuna oy çokluğu ile karar veren Anayasa Mahkemesi, Özakça’ya 20 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Adli kontrol tedbirinin uygulanmasında önkoşul olarak “suçun işlendiğine dair kuvvetli belirti” bulunması gerektiğine işaret eden AYM, Esra Özkan Özakça’nın başvurduğu oturma eylemi, açlık grevi gibi eylemlerin; ifade özgürlüğünün görünümlerinden biri olarak değerlendirilebileceğini belirterek başlı başına suç olarak kabul edilmemesi gerektiğine karar verdi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums