AK Partili Tin: Midesine kuru ekmek giriyorsa aç değil demektir

AK Partili Tin: Midesine kuru ekmek giriyorsa aç değil demektir
15.12.2020 - 05:00
2034

 CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde ekonomik zorluklara dikkat çekti, “Millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” dedi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “O zaman aç değil demek” diye seslendi.

  Meclis Genel Kurulu’nda Dışişleri, Gençlik ve Spor ile Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde CHP esnafın ve vatandaşın ekonomik sorunlarını gündeme getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, devam eden Bakanlar Kurulu toplantısına dikkat çekti, “Bağırıp duruyoruz, esnaf darda ve zorda; kirası, SGK'si, vergisi, kredi borçları, gerçekten çok kötü durumda. CHP olarak esnafın bu Covid-19 mücadelesi kapsamında içinde bulunduğu hâl ortamına bu Meclis sessiz kalamaz. Bu Meclis -380 bin dükkânını kapatmış esnafın- sadece 750 bin garson, komi, şef, aşçı, bulaşıkçı kardeşimizin, servis şoförlerinin içinde bulunduğu hâle sessiz kalamaz” dedi.

'NİYE HOPLUYORSUNUZ'

Altay konuşurken sataşmalar oldu. “Bakın, "Millet aç" dedikçe hopluyorsunuz. Niye hopluyorsunuz? Ben bunu da anlamış değilim” diyen Altay şöyle devam etti:
“750 bin garsondan, bulaşıkçıdan, aşçıdan, servis şoföründen bahsediyorum. Bir anlık, bu akşam, şimdi, ara verince yemek yerken aklımıza onları getirelim. 'Evinize gidin' dediler. Eski Bakan diyordu ki: 'Şu kadar milyar verdik.' Vallahi verilmedi arkadaşlar, kredi verildi, borç verildi. Borçlar ertelendi. Üç sayın bakan burada, hoş geldiniz, siz de o kabinenin üyelerisiniz. Teferruatı, teknik işleri boş verin. Millet aç deyince hoplamayın arkadaşlar, millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor.”

Altay’ın kuru ekmek sözleri üzerine AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “O zaman aç değil demek” diye seslendi. Bu sözler üzerine CHP’li Altay, “Kuru ekmek… Bu tutanağı alacağım, bu tutanağı alacağım, bak, göreceksin, milletten özür dileyeceksin” diye tepki gösterdi. Şahin Tin, “Sen kendin dedin 'Midesine ekmek giriyor' dedin' diye karşılık verdi. Altay, “Milletin midesine kuru ekmek giriyor sadece diyorum, Beyefendi diyor ki: 'O zaman aç değiller.' Ben bunu milletin takdirine bırakıyorum” derken AK Partili Hüseyin Yayman, “Öyle demedi, öyle demedi” karşılığını verdi.

Bu arada Altay konuşmasına Gençlik Spor Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan farklı partilerden genç milletvekillerinin sözlerine kulak verilmesini istedi. Bu sırada Şahin Tin tekrar laf attı, “Her şeyi çarpıtıyor, sözlerinde de çarpıtıyor zaten” derken, Altay, “Seni dinlemiyorum, sen onun hesabını nasıl vereceksin onu düşün” diye seslendi.

CHP’li Turan Aydoğan da, “Sayın Başkan, bu halkı kuru ekmeğe layık gören anlayışı kınıyorum. Zabıtlara geçsin, kınıyorum!” diye konuştu.

'MİLLETİMİZ LİNÇ SİYASETİNE PRİM VERMEYECEKTİR'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, daha sonra söz alarak Altay ile aralarında geçen polemiğe ilişkin açıklama yaptı. Tin açıklamasında, "CHP’li Engin Altay’ın sözlerimi çarpıtarak siyaset devşirme gayreti bizi şaşırtmadı. Türkiye'de sosyal devlet AK Parti'yle vücûd buldu. Herkesin derdiyle dertlendik. Vicdan sahibi herkes kötü niyet taşımadığımı bilir. Milletimiz CHP'nin linç siyasetine prim vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums