İçişleri Bakanlığı KDP iddiasını yalanladı

İçişleri Bakanlığı KDP iddiasını yalanladı
10.12.2020 - 12:21
1292

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Kürt Demokrat Partisi (KDP) isimli bir partinin kurulduğu iddiasını yalanladı.

 İçişleri Bakanlığı Kürt Demokrat Partisi (KDP) isimli bir partinin kurulduğu iddialarını yalanladı.

Bakanlık yetkilileri, siyasal partilerin kuruluş başvurusu yaptıkları Genel Sekreterlik birimine söz konusu isimle siyasal oluşum için herhangi bir müracaatın yapılmadığını ve bir onayın söz konusu olmadığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu KARAR TV'de iddialarla ilgili açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu açıklamasında "HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler" dedi. 

Kürt Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Reşit Akıncı da geçtiğimiz günlerde, iki ay önce partinin kuruluşu için yaptıkları başvurunun İçişleri Bakanlığı'nca onaylandığını öne sürmüştü.

HDP'yi parçalamak için kuruldukları ve Cumhur İttifakı'na destek verecekleri yönündeki iddiaları yalanlayan KDP Genel Başkanı Akıncı şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bazıları Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın bir süre önce açıkladığı ve Cumhur İttifakı'na destek verecek olan Kürt partisinin bizim partimiz olduğunu iddia etti. Kur'an-ı Kerim üzerine yemin ediyorum ki bizim bu iddialarla herhangi bir alakamız yoktur. Biz sadece doğru bir ulusal çizgide siyaset yapmak, gençlerimize partimizi tanıtmak ve kabul ettirmek için yola çıktık."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums