Süleymaniye’de binalar ateşe verildi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Süleymaniye’de binalar ateşe verildi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi
9.12.2020 - 03:59
1092

 Süleymaniye’nin Seyid Sadık, Hurmal ve Pencwin ilçelerinde memur maaşlarının ödenmemesini protesto eden göstericiler resmi kurumları ve parti binalarını yaktı.

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinin Seyid Sadık, Tekiye, Hurmal ve Pencwin ilçelerinde memur maaşlarının ödenmemesini protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde parti binaları ateşe verildi. Çıkan olaylarda 4 gösterici ile 1 Peşmerge hayatını kaybetti. Gösterilerin yoğunlaştığı Süleymaniye, Halepçe, Germiyan ve Raperin'de 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Rûdaw’a konuşan Seyid Sadık İlçesi Kaymakamı Diyar Refik, göstericilerin partilere ait binaların yanı sıra kaymakamlık, polis karakolu, vergi ve elektrik daireleri ile itfaiye merkezini ateşe verdiğini söyledi.

Bir grubun da evini ateşe verdiğini belirten Refik, “Kardeş ve akrabalarımızın hükümet dairelerine ve evlerimize bu şekilde saldıracaklarını hiç tahmin etmiyorduk” dedi.

Diyar Refik, gösteriler sırasında 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 54 güvenlik görevlisinin de yaralandığını kaydetti. Süleymaniye’nin Tekye beldesindeki gösterilerde ise 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Öte yandan Pencwin ilçesinde göstericiler Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasına girip ateşe verdi. Rûdaw’a konuşan KDP Pencwin İlçe Teşkilatı Sorumlusu Bessam Ali, gösteriler sırasında bir Peşmerge’nin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hurmal’de toplanan göstericiler KDP’nin yanı sıra Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), İslami Birlik (Yekgırtu) ve İslami Toplum (Komel) partilerine ait binaları ile Sınır Muhafızları karakolu ve Hurmal İl Müdürlüğü’nü de yaktı.

Komel binasında mahsur kalan parti üyeleri, daha sonra güvenlik güçlerinin müdahalesi ile kurtarıldı. Şarezur ilçesinde de göstericiler Eğitim Müdürlüğü binasını ateşe verdi. (Rûdaw)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums