Viyanada sinagog yakınlarında silahlı saldırı

Viyanada sinagog yakınlarında silahlı saldırı
3.11.2020 - 09:10
1389

 Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. 6 ayrı yerde uzun namlulu silahlarla yapılan saldırılarda biri saldırgan olmak üzere 2 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu ve ağır yaralılar arasında bir polisin de bulunduğu bildirildi.

Viyana emniyet biriminden yapılan açıklamada çok sayıda görevli ile operasyon başlatıldığı duyuruldu. Yetkililer, halktan bölgeden uzak durmalarını istedi. Saldırganların birden fazla olduğu, birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. 

Polis, daha sonra yaptığı açıklamada saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, diğerinin ise kaçtığını bildirdi. Ayrıca kalabalık yerlerden uzak durulması ve sosyal medyadan fotoğraf ve video paylaşılmaması istendi.

İDDİA: İNTİHAR BOMBACISI KAÇTI

Kaçan saldırganda intihar yeleği bulunduğu ve kendisini patlatacağı iddiası yayıldı ancak polis sözcüsü bu iddia için "araştırıyoruz bilgi veremiyoruz" şeklinde konuştu.

Polis sözcüsü rehinelerin bulunup bulunmadığı yönündeki sorulara da 'Var ya da yok" diyemediklerini kaydetti.

 

 

MİLLETVEKİLİ DOĞRULADI

ARTI TV'den Erk Acarer'e konuşan Avusturyalı Milletvekili Berivan Aslan da saldırganlardan birinin vurulduğunu doğruladı. Diğer saldırgan ise henüz yakalanamadı.

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Saldırının birden fazla saldırgan tarafından düzenlendiğini açıklayan Nehammer "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" diye konuştu.

TÜRKÇE KONUŞMALAR DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, sadırıya ilişkin çok sayıda video görüntüsü paylaştı.  Görüntülerde, yapılan Türkçe konuşmalar dikkat çekti. HABER MERKEZİ)

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums