Avrupada ikinci dalga: Vaka sayılarında rekor artış sürüyor

Avrupada ikinci dalga: Vaka sayılarında rekor artış sürüyor
28.10.2020 - 12:25
1840

Avrupa'daki korona virüsü vakalarının hızlı artışı sürüyor. Birçok ülkeden rekor sayıda vaka ve ölüm haberi gelirken, Fransa ve Almanya 'ikinci kapanma'yı değerlendiriyor.

 Avrupa'da korona virüsü vakalarındaki hızlı artış sürüyor. Bugün birçok ülke rekor sayıda vaka açıklarken, Almanya ve Fransa'da yeni yasaklar gündemde.

İşte son gelişmeler:

MERKEL YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLAYACAK

Almanya'da bugün, salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısı açıklandı. Robert Koch Enstitüsü, ülkede son 24 saatte 14 bin 964 yeni vaka tespit edildiğini, 85 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğünü duyurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bugün eyalet başbakanlarıyla biraraya geleceği, toplantıda restoran, barlar, tiyatro ve sinema salonları gibi yerlerin bir aylığına kapatılması kararı alınacağı belirtiliyor.

FRANSA'DA GÖZLER MACRON'UN KONUŞMASINDA

Son bir günde 33 bin 417 yeni vakanın, 523 ölümün kayıtlara geçtiği Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bu akşam yapacağı ulusa sesleniş konuşmasında sıkı tedbirler açıklaması bekleniyor. Macron'un bir aylık sokağa çıkma kısıtlaması ilan edeceği öne sürülüyor.

'İSVİÇRE'DE SAĞLIK SİSTEMİ 10 GÜN İÇİNDE ÇÖKEBİLİR'

Enfeksiyon oranının bu ay rekor düzeylere yükselerek Almanya ve İtalya'yı geçtiği İsviçre'de, hastanelerin 10 gün içinde çökme noktasına gelebileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Bazı hastanelerde, Covid'e yakalanan doktor ve sağlık çalışanlarının yerine emekli personelin göreve çağrıldığı belirtiliyor. İsviçre hükümeti bugün yeni önlemler açıklayacak.

ÇEK CUMHURİYETİ'NDE REKOR VAKA

Çek Cumhuriyeti'nde de bugün rekor sayıda vaka raporlandı. Ülkede son bir günde 15 bin 663 yeni vaka tespit edildi. Avrupa'nın en yüksek enfeksiyon oranlarından birine sahne olan ülkede, toğlam vaka sayısı 284 bin 33, ölü sayısı 2 bin 547. 

RUSYA'DA ÖLÜ SAYILARINDA REKOR

Rusya'da, vaka sayılarının son haftalarda düzenli olarak görülen artış ölü sayılarına yansımaya başladı; salgının başından bu yana en yüksek ölü sayısı raporlandı. Rusya Sağlık Bakanlığı, son bir günde 346 kişinin öldüğünü, toplam ölü sayısının 26 bin 935'e yükseldiğini açıkladı. Asemptomatik vakaların bildirilmediği ülkede, 16 bin 202 yeni vaka da açıklandı.

UKRAYNA'DA 165 KİŞİ ÖLDÜ

Ukrayna'da salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek ölü sayısı raporlandı; son bir günde 165 kişi Covid-19'dan öldü. Ülkede son 24 saatte 7 bin 474 yeni vaka açıklandı.

BULGARİSTAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI COVID OLDU

Komşu Bulgaristan da, salgının başından bu yana en yüksek vaka sayısını açıkladı. Ülkede son bir günde 2 bin 569 yeni vaka raporlandı. Bulgaristan Merkez Bankası Başkanı Dimitar Radev'in Covid-19'a yakalandığı açıklandı. Bulgaristan, ikinci dalgaya karşı lise, üniversite ve gece kulüplerini kapatma kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums