Adanada büyük yangın; 6 köy, 800 hane boşaltıldı

Adanada büyük yangın; 6 köy, 800 hane boşaltıldı
24.08.2020 - 09:21
1621

 Adana Kozan'daki orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yangının ulaştığı bazı evler yanarak kullanılamaz hale geldi. Evlerinden tahliye edilen vatandaşların bir kısmı yakınlarının yanına giderken, geri kalanlar Adana Valiliğince Kozan'daki yurtlara yerleştirildi.

 Adana’da dün öğle saatlerinde başlayan ve 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangına, havanın aydınlanmasıyla birlikte yeniden havadan müdahale edilmeye başlandı.

.

Dün öğle saatlerinde Kozan’ın Kuyubeyli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İlk etapta Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve yangın söndürme helikopterlerinin müdahale ettiği yangının daha da büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerden takviye ekipler çağrıldı.

Yangında evlerin yanısıra bir cami de yandı.


2 yangın söndürme uçağı ve 6 yangın söndürme helikopterinin havadan, 90 arazöz ve ekibin karadan müdahale ettiği yangın nedeniyle bölgede bulunan 6 köy ve 800 hane tahliye edildi.
.

Yangının ulaştığı bazı evler yanarak kullanılamaz hale geldi. Evlerinden tahliye edilen vatandaşların bir kısmı yakınlarının yanına giderken, geri kalanlar Adana Valiliğince Kozan’daki yurtlara yerleştirildi.

Bölgeye giriş çıkışlar jandarma tarafından kısıtlandı.

Yetkililer, yangının aynı anda birkaç farklı noktada başlaması nedeniyle kundaklama olabileceği şüphesi üzerinde durduklarını belirtirken, çıkış sebebinin söndürüldükten sonra tespit edilebileceği ifade edildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums