Davutoğlu: Faize savaş açtığını söyleyenler halka faiz yükü bindirmeye çalışıyor

Davutoğlu: Faize savaş açtığını söyleyenler halka faiz yükü bindirmeye çalışıyor
28.04.2020 - 07:18
727

 Sosyal medya hesaplarından haftalık olarak yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP hükümetinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ekonomik mücadelede halka kredi vererek sorunları aşacağını düşündüğünü belirten Davutoğlu, "Faize savaş açtığını söyleyenlerin bu kriz döneminde bile halka faiz yükü bindirmeye çalışmaları hazindir" dedi:

'KRİZ DÖNEMİNDE BİLE HALKA FAİZ YÜKÜ BİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

"Uzun vadeli istikrara zarar vermeden, 'hedefe yönelmiş', 'şeffaf ve hesap verebilir' bir çerçeveye bağlı kalarak, olağanüstü ve geçici tepkiler verilmeli diyoruz. Ama görünen, Hükümet tüm dünyanın aksine daha fazla kredi ile sorunu aşabileceğine inanmakta ısrar ediyor. Daha fazla kredi daha fazla faiz ve daha borçlu hanehalkı anlamına geliyor. Faize savaş açtığını söyleyenlerin bu kriz döneminde bile halka faiz yükü bindirmeye çalışmaları hazindir."

'HÜKÜMET, ŞEFFAFLIKTAN UZAK BİR YÖNETİM BENİMSENDİ'

Koronavirüs salgını sürecinde parti olarak önemli birçok öneri gündeme getirdiklerini ancak iktidarın değerlendiremediğini belirten Davutoğlu, AKP hükümetinin şefaflıktan uzak olduğunu söyledi:

"Bu krizin ekonomik etkilerini kontrol altına almak için parasal ve mali genişleme politikası uygulayın, ancak bunu yüzde yüz kamuya ait bir finansman şirketi eliyle korona tahvilleri üzerinden şeffaf bir şekilde yapın dedik. Bütün dünyada bizim önerilerimiz yönünde adımlar atılırken hükümet 100 milyar dolar olarak açıkladığı, daha sonra 200 milyara yükselttiği paketin hangi yöntemlere kullanacağını ortaya koymadan ve şeffaflıktan uzak bir yaklaşım benimsedi. Bugün bu kaynağın hangi yöntem ve önceliklerle dağıtılacağı bu fonu kullanması beklenen taraflarca da meçhuldür. Tam bir kafa karışıklığı söz konusudur." (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums