Dünya kıtlık sınavıyla karşı karşıya kalırken, dünya devleri gıdada ve gübrede içe kapalı bir politikaya geçiyor

Pazarın yüzde 40’ından fazlasını bu iki ülkenin sahip olması Türk çiftinin önünüzdeki dönem gübreye erişimi çok daha pahalı olacağını vurguladı.

Dünya kıtlık sınavıyla karşı karşıya kalırken, dünya devleri gıdada ve gübrede içe kapalı bir politikaya geçiyor
15.05.2022 - 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
2167

Rusya’nın gübre satışını durdurmadın ardından Çin'in de aynı kararı aldı. Ekonomist Selim Kotil, Türkiye’nin bundan dolayı tarımda bugün yaşanılan krizi daha derinini yaşayacağını yazdı.

Kotil, Pazarın yüzde 40’ından fazlasını bu iki ülkenin sahip olması Türk çiftinin önünüzdeki dönem gübreye erişimi çok daha pahalı olacağını vurguladı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kotil, ayrıca Çin’in dünyadan buğday çekip stokladığını da dile getirdi. Benzeri bir hamlenin de Hindistan’dan geldiğini belirten ünlü ekonomist “Hindistan da satışı durdurdu. Aklı başında olan herkes bu hikayenin sonunu görür” ifadelerini kullandı.

Kotil, küresel iklim krizi nedeniyle dünya kıtlık sınavıyla karşı karşıya kalırken, dünya devleri ise gıdada içe kapalı bir politikaya geçerek vatandaşı için stok yapma yarışına girdiğini belirti.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums