TÜİK’in Onaylamadan Yayımlanan İstatistiklere Ceza Geliyor

TÜİK’in Onaylamadan Yayımlanan İstatistiklere Ceza Geliyor
15.04.2022 - 08:12
Güncelleme 23.04.2022 - 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
1473

TÜİK'in yaptığı istatistiklere olan güven uzun süredir sarsılmıştı. Dolaysıyla alternatif sivil toplum kuruluşları ve konusunda uzmanlaşmış meslek kuruluşları, odalar istatistikler yayınlamaya başladı. İktidar bu durumda rahatsızlık duyurdu. Yeni bir düzenleme ile alternatif oluşturacak şekilde istatistiki sonuçlar içeren araştırmalar kamuoyuna açıklanmadan önce TÜİK'e başvurulması zorunlu olacak. 

Bloomberg’den Fırat Kozok’un aktardığı taslak çalışmaya göre çevre, demografi, fiyat, işgücü, tarım ve ulusal hesaplar alanlarında TÜİK tarafından üretilen istatistiklere alternatif oluşturacak şekilde istatistiki sonuçlar içeren araştırmalar kamuoyuna açıklanmadan önce bunların kapsamı, örnekleme yöntemi, örnek hacmi, veri derleme yöntemi ve uygulama zamanını gösteren metodolojisi onaylatılmak üzere TÜİK'e başvurulacak. 

Kurum bu başvuruyu iki ay içinde sonuçlandıracak. Metodolojisi TÜİK tarafından onaylanmamış araştırmaların sonuçları herhangi bir yolla kamuoyuna açıklanamayacak. 

Taslağın gerekçesinde, metodolojisi belli olmayan istatistiklerin hem TÜİK'e hem de ekonomik göstergelere duyulan güveni hedef aldığı belirtiliyor.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums