Ekmek Karnesi Uygulaması AKP Belediyesinden Geldi

Ekmek Karnesi Uygulaması AKP Belediyesinden Geldi
13.04.2022 - 08:58
Güncelleme 23.04.2022 - 21:06
Haber Merkezi
719

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası'nın imzaladığı protokolle, ekmekte 1 liralık indirim kuponları hazırlandı. Protokol gereği aradaki fark belediye bütçesinden ödenecek. 

Eski CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz, AKP'nin 20 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, “Onlar dağıtılan kartlara ‘İndirim Belgesi' diyor ama bize göre karne” dedi 

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre; CHP'li Yılmaz,  “20 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan bir partinin bu gün geldiğimiz noktada savaş dönemlerinde yaşanan ekmek karnelerini görmek üzüntü verici" dedi.  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bunun bir karne olduğu iddialarını reddetti ve 126 bin dar gelirli aileye aylık 150 ekmeği 1 TL indirimli olarak vereceklerini söyledi. Şahin, “Karne, piyasada bulunmayan bir şeyin ne kadar alınması gerektiğine ilişkin sınırlandırma belgesidir. Ekmekte sıkıntı yok. Bizim yaptığımız destektir. Ramazanda 150 milyon TL'lik gıda paketi yardımı da yapılacak” ifadelerini kullandı.


Editör: M. AKAY