AKP'den Yeni Hamle: Bazı Gıda Ürünlerinde Fiyatlar Sabitleniyor 

AKP'den Yeni Hamle: Bazı Gıda Ürünlerinde Fiyatlar Sabitleniyor 
7.04.2022 - 17:36
Güncelleme 23.04.2022 - 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
1029

CNN Türk’ün AKP’nin ekonomiden sorumlu yöneticilere dayandırdığı haberinde enflasyonla mücadele kapsamında bazı ürünlerin fiyatlarında sabitlemeye gidilebileceği iddia edildi. Buna göre, yağ, un, şeker, bakliyat, çocuk bezi, temizlik ürünü başta olmak üzere 20 kalemde fiyatların sabitlenmesi öngörülüyor. 

Uygulamanın Türkiye ekonomisine yansımalarını  Cüneyt Akman Yeniçağ'a yorumladı. Uygulamanın geçici olarak fayda getireceğini belirtenten Akman, piyasa ekonomisini bu şekilde durduramaz olduğunu, uygulamanın mutkaka ikincil bir piyasası oluşturacaktır. Buna rağmen geçici olarak faydalıdır, ifadesinde bulundu. 

Akman ayrıca; "Birileri ister istemez o fiyata satmak istemez ve stokçuluğa gider. Bir karaborsası, ikili fiyat oluşur bunlar muhakkak olur. Bunun kontrolü için harcadığınız para, ayırdığınız eleman ekstradan maliyet oluşturur. Bunun etkili olduğu da görülmemiştir. Fiyatları bu şekilde durduramazlar. Yapılması gereken üretici ve tüketiciye temel gıda yardımı yapılmasıdır. Ama ne olur durdurduk denilir. TÜİK iki tane marketten fiyat alır. Bunların fiyatları artmadı deyip kağıt üstünden enflasyonu durdurmuş gözükürsünüz" dedi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums