Fatma Aysal'dan Malumun İlânı

Fatma Aysal'dan Malumun İlânı
22.03.2022 - 19:09
Güncelleme 26.03.2022 - 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
1242

 AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, ayçiçeği ve buğday üretiminde sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek çiftçilere seslendi. 

Rusya-Ukrayna savaşının ilk haftasında Türkiye’nin ayçiçeği hammaddesi ve yağ ithalinde sorun yaşamış, fiyatlar iki katına yükselmişti.

Cumhurbaşkanı  ayçiçeği yağında bur sıkıntının olmadığı açıklamasında bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rusya'nın Ukrayna sahilinde alıkoyduğu 15 geminin bırakılması için devreye girmişti. Çavuşoğlu'nun, Rusya ve Ukrayna ziyaretinin ardından Putin de gemilere izin vermişti.

Tarım uzmanları; Türkiye’nin ayçiçeğinde dışa bağımlılığının uzun süre ihmal edilen tarım politikalarının neden olduğunu açıklamışlardı. Ukrayna'dan gelen gemilerin Türkiye’nin iki aylık yağ ihtiyacını karşılayacağını söyleyerek  önümüzdeki dönemde krizin kaçınılmaz olduğunu belirtmişlerdi.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada yağ krizinin İtirafı niteliğindeydi.

Aksal, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle hem buğday, hem de ayçiçeği için ekim sorunları olabileceğini belirterek Trakyalı çiftçileri üretim çağrısı yaptı. 

Aksal'ın, "Lütfen ne olur, bir karış bile boş yer bırakmayın, her yere ayçiçeği ekin." diye seslenişi ayçiçeği yağı konusunda malumun ilânı olarak yorumlandı.

 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums