Avrupa'da En Pahalı Akaryakıt Türkiye'de

Türkiye'de akaryakıta Avrupa tüketicilerinden daha fazla para ödüyor.

Avrupa'da En Pahalı Akaryakıt Türkiye'de
22.03.2022 - 11:08
Güncelleme 26.03.2022 - 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
1074

İthalata dayalı akaryakıt sektöründe kur hareketleri ve uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesi nedeniyle fiyat artışları Türkiye'de de etkili oluyor. 

Türkiye'de akaryakıtın sürekli yükselmesi enflasyonu tetikleyen bir olgu. Sanayi ve tarımsal maliyetler akaryakıt fiyatının yükselmesinden dolayı artmakta, bu da enflasyonun tetikleyen unsurlardan biri oluyor. 

Ancak Türkiye'de son dönemde yaşanan kur düşüşü pompa fiyatlarına yeterince yansımıyor. Nedeni ise Aralık ayında eşel mobil sisteminden vazgeçilerek getirilen Özel Tüketim Vergi (ÖTV) ve Katma Değer Vergi(KDV) oranları. 

Akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) %19, Akaryakıtta KDV oranı %18'dir. Ortalama akaryakıt birim maliyetti 1 litrede vergilerle birlikte toplamda 5 liranın üzerine çıkıyor. Tüketiciye ciddi bir ek yük demek.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums