Dünya Bankasından Türkiye'ye Öneri

Dünya Bankasından Türkiye'ye Öneri
22.03.2022 - 10:02
Güncelleme 24.03.2022 - 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
967

Dünya Bankası temel kalkınma konuları hakkında düzenli olarak hazırlanan Ülke Ekonomik Memorandumu (CEM) raporunu yayımladı. 

“Türkiye’de Büyüme için Küresel Değer Zincirlerinden Yararlanmak” alt başlıklı raporda Türkiye’nin güçlü ekonomik büyümeyi sağlamak ve sürdürmek için küresel üretim ağlarına katılımını nasıl artırabileceği belirtildi. 

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame raporun üzerine;  “Türkiye’nin uygun coğrafi konumu, ekonomik altyapısına yaptığı yatırımlar, güçlü ve çeşitlilik arz eden özel sektörü, imalat KDZ’lerinde güçlü bir mevcudiyet sağlamasındaki önemli faktörler olmuştur. Bilişim Teknolojisi altyapısına, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yapılacak ilave yatırımlar, bilim ve teknoloji müfredatının güçlendirilmesi ve kız çocukları için bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi üzerinde daha fazla odaklanılması, yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli KDZ’lere daha üst düzeyde katılım sağlayabilmek için gereken ivmeyi kazandıracaktır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Dünya Gazetesi


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums