Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformundan katledilen 3 kadın gazeteci için açıklama

Meksika’da Cosoleacaque'deki haber sitesi El Veraz'ın yöneticisi Yessenia Mollinedo Falconi ve muhabiri Sheila Johana Garcia Olivera kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce katledildi. İsrail askerleri ise Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’na yönelik saldırısında El Cezire televizyon kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’yi katletti.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformundan katledilen 3 kadın gazeteci için açıklama
12.05.2022 - 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
1109

Meksika’da 2 ve Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından 1 gazetecinin katledilmesini kınayan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) yaptığı açıklamada,;

“Hedef alınan kadın kimliği ve gazetecilik mesleğidir” dedi.

MKGP haberine göre, Meksika’da Cosoleacaque'deki haber sitesi El Veraz'ın yöneticisi Yessenia Mollinedo Falconi ve muhabiri Sheila Johana Garcia Olivera kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce katledildi. İsrail askerleri ise Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’na yönelik saldırısında El Cezire televizyon kanalı muhabiri Şirin Ebu Akile’yi katletti.

MKGP 3 gazetecinin katledilmesiyle beraber son zamanlarda gazetecilere yönelik baskılara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. 

GAZETECİLER YA TUTUKLANIYOR YA DA KATLEDİLİYOR

Gazetecilerin yaşadığı zorluklara ve maruz kaldıkları baskılara dikkat çekilen açıklamada, “Bugün dünyanın birçok yerinde gelişen otoriter rejimler ve buna bağlı olarak gerçekleşen savaş politikaları, baskı, sansür; gazetecilik mesleğini icra etmenin giderek zorlaşmasını beraberinde getirirken aynı zamanda bu mesleğin önemini de daha da arttırıyor. Geliştirilen bu politikaların ilk hedeflerinden biri genelde gazetecilik daha özelde ise kadın gazeteciler oluyor. Birçok yerde gazeteciler ya katlediliyor ya tutuklanıyor ya da mesleklerini icra etmeleri engelleniyor. Gelişen bu baskılar karşısında ise gazeteciler, toplumun haber alma hakkını sağlamak, gerçeğe ulaşmak, barış ve hak haberciliğini yapmakta ısrar ederek, gazetecilik mesleğinin onurunu korumak adına bir direnç gösteriyor” denildi. 

"AKİLE SAVAŞI YÜRÜTENLERİN HEDEFİ OLDU"

Açıklamada, İsrail askerleri tarafından katledilen Şirin Ebu Akile'nin haber takibinde olduğu hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün erkek egemen sistem tarafından üretilen ve yürütülen savaş politikalarının ilk hedefinde kadınlar oluyor. Bir kadın gazeteci olarak, mesleğini icra eden, yaşananları topluma duyuran Akile, bu savaşı yürütenlerin hedefi oldu. Akile şahsında hedef alınan kadın kimliği ve gazetecilik mesleğidir. Çünkü bugün erkek egemen aklın ürünü olan savaş ve çatışma ortamlarında, gazetecilik mesleğini icra etmek de bir direnç ve mücadele istiyor. Bu direnç ve mücadelenin öncülüğünü üstlenen kadın gazeteciler de hedef oluyor maalesef. MGKP olarak, Akile’yi hedef alan ve katleden bu zihniyeti reddediyor ve kınıyoruz. Basın özgürlüğünün sağlandığı, gazetecilerin mesleklerini yaparken katledilmediği, hedef alınmadığı,  tutuklanmadığı bir dünya sistemi için de mücadele etmeye devam edeceğiz.” 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums