Putin, Ukrayna’yla Diplomatik Görüşmelerle Müzakere Olumlu Sonuç Alınacağını Umuyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi.

Putin, Ukrayna’yla Diplomatik Görüşmelerle Müzakere Olumlu Sonuç Alınacağını Umuyor
27.04.2022 - 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
734

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi.

Putin, BM tüzüğü ve BM’nin diğer belgelerinin temel belgeler olduğuna inandıklarını dile getirdi.
Ukrayna’daki sorunun 2014’te bu ülkede gerçekleşen "darbe” sonrasında ortaya çıktığını kaydeden Putin, Donbas’taki krizin detaylarını anlattı. Donbas’ta yaşayan insanların Kiev yönetimi tarafından yıllarca ablukaya alındığını ifade eden Putin, zamanla Kiev yönetiminin bu ablukayı itiraf ettiğini ve buradaki askeri baskının sürdüğünü söyledi.

Bu koşullar altında Kiev’deki yetkililerin, Minsk Anlaşması'na uyma niyetleri olmadığını en üst düzeyde dile getirdiğine dikkati çeken Putin, “Alenen bunu açıklamalarının ardından bu topraklarda yaşayan insanların soykırımını durdurmak, buradaki devletlerin bağımsızlıklarını tanımak zorunda kaldık.” diye konuştu.

Putin, “Biz de BM sözleşmesinin 51. maddesinin 7. bölümü uyarınca, özel bir askeri operasyon başlatarak bunu yapmak zorunda kaldık. Devam eden askeri operasyona rağmen, diplomatik olarak anlaşmaya varabileceğimizi umduğumuzu bildirmek isterim. Müzakereler yapıyoruz, onları reddetmiyoruz.” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres ise Ukrayna’daki durumdan endişe duyduğunu vurgulayarak, BM tüzüğü ve uluslararası hukuka dayalı çok taraflı bir düzene ihtiyaç bulunduğu konusunda net anlayışa sahip olduğunu ifade etti.

Oluşturulacak her türlü kuralın uluslararası toplumun mutabakatıyla olması ve uluslararası hukuka tam uyması gerektiğini kaydeden Guterres, bu nedenle meydana gelen durumlarla ilgili Putin ile farklı görüşlere sahip olduğunu dile getirdi.




Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums