Tunus'tan Erdoğan'a Tepki

Tunus'tan Erdoğan'a Tepki
6.04.2022 - 09:47
Güncelleme 23.04.2022 - 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
865

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Tunus'ta parlamentonun feshedilmesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımı "Tunus halkının iradesine darbe" olarak tanımlamıştı. 

Tunus Dışişleri Bakanlığı, Tunus'ta parlamentonun Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından feshedilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını iç işlerine yönelik "kabul edilemez bir müdahale" olarak nitelendirdi. 

Bakanlığın açıklamasında, "Tunus, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından duyduğu şaşkınlığı ifade etmektedir. Bu yorumlar kabul edilemez" denildi. Açıklamada, "Tunus dost ülkelerle yakın ilişkiler kurma gayreti içindedir ancak kararlarının bağımsızlığına da bağlıdır ve egemenliğine müdahaleyi reddeder" ifadesine yer verildi. 

Tunus Dışişleri Bakanı Osman Cerendi de Twitter'dan yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums