Gita Gopinath Doların Geleceği Üzerine Konuştu

Gita Gopinath Doların Geleceği Üzerine Konuştu
1.04.2022 - 08:48
Güncelleme 23.04.2022 - 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
1118

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath Rusya’ya uygulanan mali yaptırımların ABD dolarının egemenliğini kademeli olarak seyreltme tehdidinde bulunduğunu ve daha parçalanmış bir uluslararası para sistemine yol açabileceği riski belirebikeceğini söyledi.

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath Rusya’ya uygulanan finansal yaptırımların ABD dolarının hâkim rezerv para konumunun yavaş yavaş olsa da yitirmesi bir tehdit yarattığını bildirdi.

Gopinath Financial Times’a verdiği mülakattı Bloomberg'de yer aldı. Gopinath son olarak: “Dolar bu ortamda da önemli kürese para birimi konumunu korur ancak bu konumun giderek azalması çok olası. Bazı ülkeler şimdiden farklı para birimleriyle ticaret için müzakereler yapıyor” değerlendirmesini yaptı. Gopinath diğer para birimlerinin küresel ticarette kullanımının Merkez Bankalarının rezervlerinde de çeşitliliğe yol açacağını belirtti.

Gopinath ayrıca Ukrayna’daki savaşın kripto para ve Merkez Bankalarının dijital para birimleri gibi dijital finansın kullanımını artıracağını dile getirdi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums