Dünya Bankası Başkanı David: Gıda fiyatları yüzde 37 artabilir: Yoksulluğa etkisi çok daha fazla

Dünya Bankası Başkanı David: Gıda fiyatları yüzde 37 artabilir: Yoksulluğa etkisi çok daha fazla
22.04.2022 - 07:34
Güncelleme 23.04.2022 - 15:55
Kaynak: DHA
951

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Ukrayna'daki savaş nedeniyle gıda fiyatlarındaki hızlı artışın 'insani bir felakete' yol açacağı uyarısında bulundu. Malpass, gıda fiyatlarındaki rekor artışlar nedeniyle yüz milyonlarca insanın yoksulluğa itildiğini söyledi.

BBC News'e konuşan Dünya Bankası Başkanı, "Bu bir insani felaket, beslenmenin azaldığı anlamına geliyor. Bu konuda hiçbir şey yapamayan hükümetler için de siyasi bir meydan okuma haline de geliyor. Buna onlar sebep olmadı ve fiyatların yükseldiğini görüyorlar" dedi.

Malpass, "Her tür gıdayı etkiliyor, yağlar-tahıllar ve sonra diğer mahsullere, mısıra uzanıyor çünkü buğday yükseldiğinde onlar da artıyor” diye konuştu.

Dünya Bankası, gıda fiyatlarında yüzde 37 gibi devasa bir artış yaşanabileceğini, bu yükselişin yoksullar nezdindeki etkisinin kat kat büyük olacağını hesaplıyor. Malpass, en yoksul kesime yardımın yanı sıra dünya çapında gübre ve gıda arzının artırılması gerektiğini belirtti. 


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums