Almanya, Ukrayna'ya Silah Yardımı Yapan Uluslararası Koalisyona Katılmayacak

Almanya, Ukrayna'ya Silah Yardımı Yapan Uluslararası Koalisyona Katılmayacak
21.04.2022 - 09:05
Güncelleme 23.04.2022 - 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
994

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta ABD, NATO ve AB ortak bir tavır sergileyerek Rusya’nın işgaline ve yaşanan savaşa karşı birlik olmuştu. Bu geniş birlikteki ilk çatlaksa Almanya’nın hamleleriyle açıldı. Rus gazı satın alma ve yaptırımlara katılma konusunda sürüncemede kalmış gibi görünen Olaf Scholz hükümeti için tehlike çanları çalmaya çoktan başladı…

Ulusal başına düşen haberde, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un dün akşam yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor. Scholz, Ukrayna’nın Donbass’ı savunmak için ihtiyacı olan silahları temin etmek için kurulan uluslararası koalisyona katılmayı reddetti.

Almanya’nın maddi yardıma hazır olduğunu ancak Kiev’e tank ve zırhlı askeri personel göndermeye henüz hazır olmadığını söyleyen Alman lider bu konuda alacakları tüm kararların tek başlarına değil müttefiklere ve dostlara sorularak alınacağını belirtti.

PARAYA EVET, SİLAHA HAYIR DEDİ

Olaf Scholz bu kararını açıklarken İngiltere ve ABD çoktan NATO standartlarındaki silahları Ukrayna’ya yollamaya karar vermişti.

ABD Başkanı Joe Biden Howitzer tipi top mermilerinin Ukrayna’ya yollanacağını açıklarken İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ülkesinin Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya daha fazla mühimmat göndereceğini söyledi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums