The Times | Zelenski: Savaşın yeni safhası başladı

The Times | Zelenski: Savaşın yeni safhası başladı
21.04.2022 - 06:38
Güncelleme 23.04.2022 - 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
752

The Tımes'da ter alan habere göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus güçlerinin ülkenin doğusundaki saldırılarının başladığını belirtti.

Zelenski, “Savaşın yeni safhası başladı” dedi. Ukrayna medyasının aktardığına göre dün gece saatlerinde Donbas’taki Donetsk bölgesinde patlamalar meydana geldi. Rus güçlerinin bölgedeki bazı şehirleri de vurmaya başladığı aktarıldı. Ukrayna, Rus güçlerinin ülkenin doğusunu ele geçirmeyi amaçladığını belirtiyor.

Rusya, Ukrayna'nın doğusunda neredeyse 500 kilometre uzunluğunda bir cephede kara saldırısı başlattı. Rusya, bu sırada ülkede haftalardır görülen en yoğun bombardımanı gerçekleştirdi. Ukrayna'nın doğusundaki Lviv kenti de vuruldu ve 7 kişi hayatını kaybetti. Rusya, Ukrayna'yı bir günde 300 defa vurduğunu iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada 'Donbas için savaşın' başladığını belirtti ve Rus ordusunun büyük bölümünün buraya odaklandığını aktardı. 

Zelenski, "Donbas'a ne kadar Rus askeri gönderirlerse göndersinler savaşacağız. Kendimizi koruyacağız" dedi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums