Ukrayna'da Rus Ordusunda Yeni Hareketlikler

Ukrayna'da Rus Ordusunda Yeni Hareketlikler
2.04.2022 - 09:05
Güncelleme 2.04.2022 - 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
1508

Ukrayna, İrpini'i yeniden Rus ordusundan geri aldı. Yoğun çatışma bölgelerin başında gelen İrpin'i ele geçiren Ukrayna ordusu şehre girdikten sonra 300'ün üzerinde ölü sivil ile karşılaşıldığı açıklandı.

Rus ordusu Çernobil'den de çekildi. Daha önce hedef alan santralden radyasyon sızıntısı şüphesi ile güvenlik artırılmıştı. Ancak Rus ordusunun kentti ele geçirmesini ardından radyasyon sızıntısına maruz kalarak hastalanmaları gerekçesiyle kent Ukrayna'ya bırakıldı.

Kiev'e kuşatması için Belarus’tan hareket eden 64 km'lik zırhlı konvoy haftalar sonrası başkente ulaşamadan geri dönüyor. Ayrıca Kiev'de konumlanan Rus Askerlerin yüzde 20'sini Belarusa çekiyor. Dombass'a ağırlık vereceği söylenir.

Uluslararası askeri kuruluşları ve uzmanlar Rus ordusunun kısmı geri çekilmesini başarısızlık olarak yorumladı.

Rus ordusu Melitopol, Mariupol, Kherson, Slavutiç'de üstünlüğü sağlarken, kuzeyden ve Odessa, Mariupol limanlarından ayrılıkçıların güçlü olduğu Donetsk, Luhansk ve Harkov'a ilerlediği bilgisi verildi.


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums