Bakanlık, Salda Gölü'ndeki görüntüleri reddetti: Eskisinden daha iyi korunuyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, Salda Gölü Koruma Derneği'nin paylaştığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık, Salda Gölü'ndeki görüntüleri reddetti: Eskisinden daha iyi korunuyor
26.07.2021 - 06:13
Kaynak: Haber Merkezi
2667

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, Salda Gölü'ndeki balçık görüntülerini reddederek, "Eskisinden çok daha iyi koruma tedbirleri açısından. Ziyaretçilerin şikayeti de koruma tedbirlerinin fazla olduğu yönünde" ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan UNESCO’nun doğal miras listesine alınması için çalışmaların başlatıldığı; Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, Kurban Bayram’ındaki ziyaretçiler nedeniyle bir kez daha gündeme geldi.

Gölde semaver yakan yurttaşların görüntülerinin paylaşılmasının ardından Burdur Valisi Ali Arslantaş, nargile içen 4 kişiye idari para cezası uygulandığı açıklamıştı.

GÖLÜN SON GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Salda Gölü Koruma Derneği bugün sosyal medya hesabından, gölün son durumuna ilişkin fotoğraflar paylaştı. Derneğin paylaşımı şöyle:

“Salda Gölü can derdinde, yetkililer para derdinde. Salda Gölü’nde bazı yerlerde su 50 metre çekildi. Suya girenler nedeniyle kenardaki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumu bozularak balçık oluşmakta.”

BAKANLIK: BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, derneğin açıklaması ve gölün son durumu ile ilgili ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

“Toprak ve kil yapısından dolayı balçıklaşmış olan nokta. Bir değişiklik yok…Nehirlerin ve sazlıkların göl ile buluştuğu noktalarda bu tip çamurlaşmalar ve balçıklar oluşuyor” dedi.

Karaca, gölün çevresinde korumanın eskiye oranla daha iyi olduğunu söyleyerek; “Semaver vs getirenler oluyor fakat görevliler uyarıyor ve cezai işlemler yapılıyor. Eskisinden çok daha iyi koruma tedbirleri açısından. 3 sene önce göle araç ile giriliyordu biliyorsunuz. İnsanların görüldüğü yerde araçlar da vardı” dedi.

'ZİYARETÇİLERİN ŞİKAYETİ DE KORUMA TEDBİRLERİNİN FAZLA OLDUĞU YÖNÜNDE'

Karaca, Salda Gölü Koruma Derneği’nin resmî olarak değil ama sosyal medyadan “göle girişin tamamen yasaklanması talebinde bulunduğunu” aktararak, şunları belirtti:

“Resmi bir talep şeklinde değil kamuoyunda tweetler atarak ara sıra bunu dile getiriyorlar. Ancak ziyaretçilerin şikayeti de koruma tedbirlerinin fazla olduğu yönünde. Şu anda üniversitelerle yürütülen biyo-çeşitlilik çalışması tamamlanınca kullanım kararları daha net ortaya çıkacak.”


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums