İtibarımız yok(muş)!

  • 28.06.2014 00:00

 “Türkiye kutuplaşmak istenilen, cepheleştirmek istenilen, toplumun büyük bir kesiminin ötekileştirmek istenilen günler yaşamaması lazım. Türkiye içerde içeride huzur, dışarda itibar, yeniden sağlanması lazım ve bu bence her Türk vatandaşının hedefidir. Çok huzursuzluklar, sıkıntılar var, bunları gidermek siyasette alternatif yaratmakla mümkündür. Siyasette alternatif olmadığı zaman demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. O bakımdan ben bu görevi, bu anlayış içerisinde kabul etmiş bulunuyorum.”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde söylediklerinin bir bölümü… Herkes gibi merakla beklediğim bir andı ve doğrusu son dakikaya kadar yani aday gösterenlerin  profiline rağmen, böyle eğitimli birinden çok daha derinlikli ve “alternatif” söylem ve duruş bekliyordum…

Oysa, çok bildik tanıdık bir cephenin duruşu ve ezberiyle karşılaştık; alternatifsizlik konusunda çok doğru tespiti dışında.. Doğru da, bu problemin nedeni, hocamızı aday gösterenler değil mi?

Tüm söylemin, iki cümleyle özeti; Türkiye laiktir, laik kalacak ve siyasetten bihaber eski sönük, silik, içe kapalı- ceberrut devletle “itibarlı” günlerine dönecek!

Meğer Türkiye, itibarlıymış da kaybedivermiş!!

IMF’in ayağını öperken, Batı’nın karşısında el pençe divan dururken, son derece kişiliksiz bir politika izlerken çoook itibarlıydık!

Sonraa; ne güzel darbelerle darbeleşiyor ve gittikçe güzelleşiyorduk. Ne kadar faşistsek o kadar “köfte”. Hem din siyasete alet edilir mi diyor; tam 9 yıl İslam İşbirliği Teşkilatı’nda Genel Sekreterlik yapmış olan Ekmel Bey!

Bakmayın siz o “teşkilata”; adı İslam da aslında uyku bozukluğu olan temsilcilere nasıl uyunur bunun uygulamasının yapıldığı koca bir uyuma salonu!

Dünya krizle boğuşurken, ekonomiden sağlığa bir çoğundan daha iyi durumda olmaya, açılan başlıklara (AB müktesebatında 23 başlık) ve 30 yıllık iç savaşın durmasına ve 3-4 yıl sonra vizesiz AB’de serbest dolaşım hakkı elde etmeye itibar verilmiyor! Tabii kaybedersin itibarını!

Açılan demokratikleşme paketlerine, yurt dışına kaçmak zorunda kalan nice aydının dönmesine, yargılanan darbecilere, çeşitli etnisitedeki vatandaşlarımızın, sosyal, siyasal ve kültürel haklarının verilmesine; Irak, Suriye ve Ukrayna gibi olmamanın, (her türlü, provokasyon ve desteğe ve bir dolu beyinsize rağmen) kıyısından dönülmesine; petrol ve doğal gaz anlaşmalarında kendi kararını verebilene, dev yatırım ve projelere, artan milli gelire, dünyada yardıma muhtaçlara en çok destek artışında ilk sırada olana, TIKA gibi, haritada bile bulunması zor yerlere yatırım yapan kurumları olan (İngiltere’nin baş belası TİKA) bir ülkeye, bankalarının artık kolayca sendikasyon kredisi alıp, yurt dışına tahvil ihraç etmesine……..vs. hiç verilir mi itibar!  Tabii kaybedersin itibarını!

MİT.. Bir de bu çıktı şimdi! Senin haddine mi ki, uluslararası operasyonel olma hakkı.. Sen bir kere MİT değil ABİT sin!  Amerika ve Batı İstihbarat Teşkilatı…. Kime yapacaksın operasyonu, kendi vatandaşın dururken ! Tabii kaybedersin itibarını!

Polis ve yargının içindeki, “devlete biz hakim olalım, dükkan sizin” mantığıyla her türlü casusluk faaliyetini hakkıyla yürütenleri pişman edip, projelerini çöpe atar, sonra da utanmadan itibardan bahsedersin!

Evet, çok eksik var; bir dolu da sorun ancak; bir taraftan çözmeye uğraşırken seçim üstüne seçim kazanıp, çözemeyecek olanların sürekli seçim kaybetmesi, terslik bu ya elbet itibar kaybettirir! Çünkü, itibar için halkın yüzde 30’u  sandığa gider, bunun yüzde 98 i diktatöre oy verir!

One Minute ile olur mu hiç itibar! Olur mu darbeye darbe dersen! Peki ya niye alırsın Suriyelileri içeri, bıraksaydın da Esed, rekorunu kırsaydı!

Boş işler bunlar boş! Çok “uzunsun” çok! Eğersen boynunu verirler “itibarını” Sen yeter ki efendi ol, şirin ol, nazik ol!

Salla başını al maaşını, gardırop demokrasisi ve anıtkabir ziyareti… Ha bir de Onuncu yıl Marşı… Unutuyordum; bir de mutlaka IMF’e borçlanmak şart! Gör bak nasıl olurmuş itibar!

Ne mutlu bize Ekmeleddin Bey gibi bir adayımız var da İTİBARIMIZI geri alacağız!

Laikliğin izniyle!

 

twitter.com/gulcoskun34

guldalicoskun@hotmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums