ESKİ TÜRKİYENİN GELECEĞİ YOK

  • 3.02.2016 00:00

 Çünkü halk desteği yok. Giderek daha da zayıflıyor. Kaleleri bir bir çöküyor. Türkiye halkı değişmesine yardımcı olma ve önderlik etme görevini AK Partiye verdi. Bunda da ısrar ediyor.

Bunu engellemek isteyenler yaklaşık on yıl askeri darbelere umut bağladılar. AK Partiyi Yargıtay başsavcısı eliyle kapatmayı denediler. Cumhurbaşkanı adayının seçilmesini engellemeye çalıştılar. Olmadı.

Bu kez başka odaklar devreye girdi. Ne de olsa mevcut düzenin devamından hepsi memnundular. Çünkü değirmenin çarkları bir şekilde onlardan yana dönüyordu. Cemaatin yargı ve polis örgütü içindeki kadroları devreye sokuldu bu kez. Bir kısım liberal görüşlü aydınlar da o tarafa geçti. AK Partinin ülkeyi bir diktatörlüğe götürdüğü tezi işlene işlene ülke 12 eylülcü rejimi devam ettirecek bir diktatörlüğe teslim edilmek isteniyordu. Olmadı.

Bütün bu Bizans oyunlarına rağmen AK Partinin halk desteği giderek öylesine arttı ki AK Parti kendi cumhurbaşkanı adayını ilk turda seçtirmeyi başardı. Üstelik karşısında bir ‘birleşik cephe’ vardı.

Ergenekoncular yenilgiyi kabul etti ve boyun eğdiler. Ama cemaat pes etmedi. Günümüz muhalefetinin organizasyonunu o yapmaktadır. Neo-con desteklidir. Maddi gücü yüksektir. Müslüman görünümü altında pek çok Müslüman ülkede de örgütlüdür. Cumhuriyetten Zaman gazetesine kadar geniş bir yayın ağını kontrol etmektedir. Muhalefet partileri içinde eli vardır. PKK ile dirsek teması halindedir.

Son strateji HDP ye barajı aştırarak AK Partiyi etkisizleştirmekti. Tutar gibi görünen bu strateji 1 Kasımda bozuldu. Bu kez PKK nin ‘halk savaşı devreye girdi. Görünen o ki bu da tutmayacak.

Süreç içinde AK Parti içinde çözülmeler, geride kalmalar oluyor. Fakat ne hikmetse bu AK Partiyi zayıflatacağına tam tersine güçlendiriyor. Halk desteğiniz varsa ihtilaller yapabilirsiniz. Ve de bütün karşı devrimleri de engelleyebilirsiniz. Türkiye şimdi yeni bir anayasaya yürüyecek. Bu artık engellenemez bir gidiştir. Önümüzde kimileri için muğlak görünen bir yenilenme hareketi var. Fakat giderek netleşecek ve Türkiye halkı nasıl bir Türkiye istiyorsa o gidişe yol verecek. AK parti de ülkenin bütün kurumları gibi bu gidişe ayak uyduracak. Henüz misyonunu tamamlamadı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums