RUSYA SOBE............ !

  • 4.02.2015 00:00

 Suriye’de bir bilek güreşi dönüyor. Esat da kendi halkını bu dövüşe kurban ediyor. Zamanında Erdoğan’ın tavsiyelerine uyup ülkesinde serbest seçimlere ve barışçıl bir dönüşüme izin verseydi Suriye halkı bütün bu acıları yaşamayacaktı. Ama O, kendisi iktidarda kalabilmek uğruna Suriye halkını ateşe attı. Tıpkı Saddam gibi.

Aslında bu gelişime izin vermeyen Esat değil; batının ‘küreselleşme’ için dünyayı yeniden ve ‘zorla’ düzenleme çabalarına karşı yeni dünyada kendine yer açmaya çalışan uluslar arası güçlerin direnişidir. Bunların başında Rusya geliyor. Onun destekçileri ise bölgesel düzeyde bir güç olma mücadelesindeki İran ile küreselleşmeye yakın durmakla karşı durmak arasında gidip gelen Çin.

Küreselleşme günümüzün gerçekliği. Buna direniş kazanamayacak. Ama küreselleşmenin ‘iyi’ yönleri olduğu kadar, ‘kötü’ sonuçları da var. Suriye bunun en güzel örneği.

Sadece Suriye’de değil, Ukrayna’nın ve diğer benzerlerinin de durumu aynı. Sovyetlerin dağılmasından sonra bu rejimin kontrolü altındaki ülkeler ve küreselleşmeye uzak duran ‘geri’ gelişim düzeyindeki ülkeler ‘yeni dünya düzeni’ ne katılmaya çalışılıyor. Rusya bunun önünü almaya çabalıyor. Fakat bu çabalar sancılara yol açıyor. Bu ülkelerde globalizmden yana olan güçler olduğu gibi karşı olanlar da var. Güçler dengesi karşı olanlardan yana olduğu ya da birbirine yakın olduğu takdirde bu durum çatışmalara yol açıyor. O ülkeler iki seçenek içinde çırpınıp duruyor ve bir anlamda kendilerini tüketiyorlar. Türkiye’de olan da bu durumdan kaynaklanıyor. Çok şükür ülkemiz demokratik seçeneği koruyarak bu yolda yürüyebiliyor. Türkiye’nin de bu çatışmalı ortama sürüklenmesini arzu edenler neleri denediler ama şimdiye kadar başarılı olamadılar.

Sonunda Rusya, Ukrayna ve Suriye rövanşı anlamında Türkiye’ye karşı provokasyonlara baş vurdu. Bir yandan ülkemizle sıkı ekonomik ilişkiler kurarken diğer yandan batı yanlısı ve Ortadoğu’da batının uzantısı olarak gördüğü Türkiye üzerinden batıya gözdağı vermeye soyundu. Defalarca hava sahamızı ihlal ederek, Türkmen Dağı’nı bombalayarak Türkiye’ye ve bu yolla da batıya mesajlar gönderdi. ‘Siz öyle yaparsanız ben de böyle yaparım’ demeye getirdi.

Rus savaş uçağının düşürülmesi bu oyunu deşifre etmiştir. Rusya’nın telaşı ve paniği bundandır. Şimdi yalan propagandaya baş vuruyor. Türkiye’yi karalamaya çalışıyor. Kim görürse bu şekilde çizilen karizmasını kurtaracak ve Türkiye’yi batı desteğinden uzaklaştırıp yalnızlaştıracak.

Ülkemiz bu karışık ve riskli durumdan başarıyla çıkabilecek güç ve bilinçte. Rusya er geç aklı selime gelecek. Bu fevri tavırları terk etmek zorunda kalacak ve kendi hatasının yol açtığı bu krizin sonuçlarını sineye çekecektir. Türkiye’ye uyguladığı ambargo türü uygulamalar Türkiye’den çok kendisine zarar verici yöndedir. Şantaj, Türkiye’yi dize getiremeyecek. Ülkemizde şantaja boyun eğecek bir yönetim yok. Ben ülkemizin, batı ve globalizm yanlısı tutumunu koruyarak Rusya ile de ilişkilerini yeniden düzene koyabileceğini düşünüyorum. Rusya hatasından dönmek zorunda kalacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums